Karrier

Buzsáky pályára lépett a Fradiban

Mint arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros együttese centenáriumi tornán vett részt vasárnap a vajdasági Temerinben. A zöld-fehérek megnyerték a háromcsapatos viadalt, Ricardo Moniz pedig lehetőséget adott az egykori magyar válogatott Buzsáky Ákosnak is.

Fotó: fradi.hu

Ugyan a válogatott mérkőzések miatt szünetelt hétvégén az NB I, Ricardo Moniz "talált" elfoglaltságot csapatának, hiszen a Fradi a vajdasági székhelyű temerini klub meghívásának tett eleget, amely fennállása 100. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.

A tornán a Ferencváros mellett a Budapest Honvédot az Európa Liga-selejtezőjéből kiejtő FK Vojvodina és a házigazda Temerin együttese vett részt. Az első mérkőzésen a budapesti alakulat 4-0-s győzelmet aratott a Temerin felett, majd a második összecsapáson 1-1-re végzett a szerb élcsapatnak számító Vojvodina ellen. Utóbbi találkozón a kezdőcsapatban kapott helyet a hetek óta a Fradival készülő Buzsáky Ákos. Az egykori magyar válogatott középpályásnak jelenleg nincs csapata, szabadon igazolható. A beszámolók szerint Buzsáky jól mozgott a 45 perces találkozón, több ígéretes megmozdulása is akadt, de egyelőre nem lehet arról tudni, hogy tervezi-e véglegesítését Ricardo Moniz és stábja.

"Elégedett vagyok, mert elvégeztük a küldetésünket - fogalmazott Moniz a torna megnyerése után a fradi.hu-nak. "Úgy érzem, hogy két szórakoztató mérkőzést játszottunk, a közönség ezáltal jól érezte magát ezen az érzelemdús délutánon. Igyekeztünk mindent megtenni a boldogságukért, számomra hatalmas ajándék volt, hogy itt is mennyien szeretik a klubunkat. Fontos, hogy a csapat minél jobban összerázódjon a Pápa és az Újpest elleni bajnokikat megelőzően. Magyarországon élek, és ebben az országban is dolgozom. Természetesen tisztában vagyok az ország történelmével, tudom, hogy miért voltunk itt."

A Temerin elleni mérkőzésen a holland szakember elsősorban a fiataloknak adott lehetőséget, akik meg is hálálták a bizalmat, hiszen könnyed, 4-0-s sikert arattak a vajdasági kiscsapat ellen. A Vojvodina elleni találkozón viszont már egy erősebb sor lépett pályára, az új igazolások közül Gerson, David Mateos és Diallo is ott volt a csapatban. Utóbbi ezúttal is betalált, így sorozatban harmadik mérkőzésén volt eredményes a Fradiban.

Az OTP Bank Liga harmadik helyén álló Ferencváros a hétvégén Pápára látogat.

[1480557] 2013-09-14 20:00:00 Pápa - Ferencvárosx;