Vélemény

Eriksson hülyének nézte a győrieket

  • SzT.

A labdarúgó NB I címvédője, a Győri ETO gól nélküli döntetlent játszott a Kuangcsou R&F ellen. Sven-Göran Eriksson, a kínaiak vezetőedzője szerint a magyarok fizikailag nagyon erősek voltak, és egyébként is kiváló csapatot ismert meg az ETO-ban.

Egykori barátnőjével, Nancy Dell'Olióval, akit Eriksson rendszeresen megcsalt Angliában

"Azt gondolom, nagyon jó, kemény mérkőzést játszottunk. Nagyon jó ellenféllel találkoztunk, fizikailag nagyon erősek voltak, de fel tudtunk nőni hozzájuk, így igazságos eredmény született. Az ETO-nak is voltak helyzetei, de nekünk is, szóval nagyon jó barátságos mérkőzés volt. A Győr jó csapat, tudom, hogy legutóbb megnyerte a magyar bajnokságot, most pedig harmadik a tabellán, szóval kiváló csapat az önöké - értékelt Eriksson a győriek honlapján."

Régóta vártunk arra, hogy egy nemzetközileg jegyzett szaktekintély hiteles véleményt formáljon a magyar futballról. Akibe nem tud belekötni a hazai edzőtársadalom, akit nem kötnek gúzsba az érdekek, és aki nem függ senkitől ebben a magyaros urambátyám viszonyrendszerben. Fájdalom, Eriksson ugyanúgy nem szaktekintély, ahogy a Győri ETO sem kiváló.

Csak azért nem mondjuk a svédre, hogy a nemzetközi futball Tornyi Barnabása, mert nem tudni melyikük venné nagyobb sértésnek. Eriksson kapcsán ismerjük el, hogy a Benficával háromszor (1983, 1984, 1991) megnyerte a portugál bajnokságot, a Lazióval egyszer a Kupagyőztesek Európa Kupáját (1999) és az olasz bajnokságot (2000), de gyorsan tegyük hozzá, az utóbbi egy évtizedben semmilyen eredményt nem tud felmutatni. Az angol válogatottnál és a Manchester Citynél eltöltött időszaka inkább a nőügyei miatt maradt emlékezetes, míg Mexikóban azt mondta róla az exbarcelonai, Rafael Marquez, hogy kinevezése a legrosszabb döntése volt a szövetség vezetőinek. Eriksson egy évet dolgozott Bangkokban, majd Dubajban vállalt munkát, mostanság pedig Kínában tömi a zsebét. Ha bármelyik internetes keresőbe beírjuk a nevét, inkább a szexre kapunk találatokat, mintsem edzői karrierjét fényeznék. 

A győri honlapnak tett leereszkedő nyilatkozata udvarias gesztus nekünk és csúsztatás a kínai vezetők felé, akik talán éppen azt a kérdést fogalmazták, hogy miként sikerült 0-0-ra zárni a gyengécske magyarokkal? Mi pontosan tudjuk milyen erőt képvisel a Győr, és illuminált állapotban sem mondanánk, hogy kiválót. A Maccabi Tel-Aviv tavaly nyáron a Bajnokok Ligája-selejtezőjében beárazta a csapatot, amely azóta az NB I-ben sem virított.

Eriksson nyilatkozata röhejes és felháborító. Ha a győrieket kiválónak tartja, képzeljük el mivel etetett volna minket szövetségi kapitányként?! Adjunk hálát a sorsnak, hogy az MLSZ-nek nem sikerült őt kineveznie...