Légiósaink

Ezúttal sem kerültek címlapokra a magyar légiósok

Túl vagyunk egy újabb hétvégén, ismét körülnéztünk, hogyan teljesítettek a külföldön szereplő magyar labdarúgók.

ANGLIA

A West Bromwich Albion hétfőn este a Manchester City otthonában lép fel, a vendégek nem számíthatnak a sérült Gera Zoltán játékára. A másodosztályban Bogdán Ádám, a Bolton kapusa nem kapott gólt Charltonban. Igaz, társai sem szereztek, 0-0-ra zártak. Varga József a Middlesbrough kispadján maradt, csapata 2-1-re kikapott otthon a Millwalltól. A Watford 3-1-re verte otthon az Ipswichet, Tőzsér Dániel végig pályán volt a hazai együttesben, a 83. percben sárga lapot kapott.

Király Gáborral a kapuban nyert az 1860 München

NÉMETORSZÁG

A Hannover 3-2-re legyőzte idegenben a Frankfurtot a Bundesliga 31. fordulójának a nyitómeccsén. Huszti Szabolcsot a 87. percben cserélte le a vendégek edzője. A magyar légiós nem szerzett gólt, egy alkalommal a kapufát találta el. A Hannover ezzel a sikerrel a 12. helyre jött fel, elkerült a veszélyzónából. A Stuttgart 3-1-re győzött odahaza a Schalke ellen. Szalai Ádám az 56. percben csereként lépett pályára a vendégeknél és ő szerezte csapata egyetlen találatát.

A másodosztályban a Greuther Fürt 2-2-re végzett a Paderborn otthonában, a vendégeknél Korcsmár Zsolt nem került a keretbe, Stieber Zoltán az 59. percben csereként lépett pályára. A két magyar légiós együttese a második helyen áll. Hajnal Tamás nem került be az Ingolstadt keretébe, 0-0-ra végeztek az Aalen otthonában. Az 1860 München Király Gáborral a kapuban 2-1-re legyőzte otthon a Bielefeldet, míg a sereghajtó Cottbus Sváb Dániel nélkül 1-1-re zárt a St. Paulival.

A harmadosztályban a Dortmund II 3-1-re kikapott Erfurtban, Bajner Bálint a 80. percben csereként lépett pályára a vendégeknél. Nagy Dániel végig pályán volt az Osnabrückben, 0-0-ra végeztek Duisburgban.

OLASZORSZÁG, FRANCIAORSZÁG, BELGIUM, HOLLANDIA

A Serie B-ban a Padova 3-1-re nyert Bresciában, a vendégeknél Feczesin Róbert nem került be a keretbe. A Padova továbbra is kieső helyen áll. Kovácsik Ádám kispados volt a Carpiban, amely 2-2-es döntetlent ért el otthon a Modena ellen.

Franciaországban a második vonalban szereplő Chateauroux, Filkor Attila együttese hétfőn a Lenst fogadja. A belga élvonal felsőházi rájátszásában szereplő Genk Köteles Lászlóval a kapuban 2-0-ra kikapott a Bruges otthonában. A Genk továbbra is nyeretlen a playoffban. Hollandiában nem játszottak meccseket ezen a hétvégén.

OROSZORSZÁG

Koman Vladimir csapata, az FK Ural idegenben 2-0-ra legyőzte az Amkar Perm legénységét az orosz Premjer Liga 26. fordulójának mérkőzésén, és ezzel ellépett a kieső-osztályozós helyekről. A magyar légiós sérüléséből lábadozik. A Dinamo Moszkva 2-1-re kikapott otthon a Krasznodartól, Dzsudzsák Balázs a cserék között maradt a fővárosi alakulatban, amely a negyedik helyen áll. Fontos győzelmet aratott a Tom Tomszk, amely 2-0-ra legyőzte hazai pályán a Krilja Szovjetovot, ezzel nagy lépést tett a bennmaradás felé. Pintér Ádám kispados volt a hazaiaknál.

AUSZTRIA, SVÁJC, IZRAEL

Az osztrák Bundesliga idei kiírásának bajnoka, a Red Bull Salzburg Gulácsi Péterrel a kapuban 3-2-re nyert az Admira otthonában. A sereghajtó Wacker Innsbruck Sáfár Szabolccsal a kapuban 3-1-re győzött a Wiener Neustadt ellen.

Svájcban a Sion 0-0-ra végzett a Young Boys otthonában, a vendégeknél Vanczák Vilmos kezdő volt, a 43. percben sárga lapot kapott, a szünetben lecserélték. Az izraeli bajnokság felsőházi rájátszásában a Priskin Tamást foglalkoztató Maccabi Haifa 2-1-re verte otthon a Hapoel Beer Shevát, a magyar csatár a 73. percben csereként állt be a hazaiaknál. Dániában és Norvégiában hétfőn játsszák a következő fordulót.