NB I

Kiárusíthatja legjobbjait a Haladás

Jelen állás szerint nem elképzelhetetlen, hogy az idei szezonban erőn felül teljesítő Haladásnál a nyáron új csapatot kell építeni Artner Tamásnak, mivel a jelenlegi keret hét meghatározó játékosa sem fogadta el a klub hosszabbításra tett ajánlatát.

Radó a legkapósabb, a transfermarkt.de szerint a játékos piaco értéke 600 ezer euró

A haladas.hu beszámolója szerint hét játékos szerződése jár le a bajnokság végén, ám a klubnak még egyikükkel sem sikerült megegyeznie. Noha Schimmer Szabolcs, Guzmics Richárd, Tóth Péter, Simon Ádám, Nagy Gábor, Halmosi Péter és Hrepka Ádám egyaránt megkapta új szerződéstervezetét, még egyikük sem bólintott rá a hosszabbítási ajánlatra. Közülük Guzmics távozására van a legnagyobb esély, a 27 esztendős védő a nyáron vélhetően külföldön folytatja pályafutását.

"Van akinek többet, van akinek kevesebbet ajánlottunk jelenlegi fizetésénél, kortól is függ, hogy kinek mennyit -mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. "Guzmics légiósnak készül, egy külföldi klub ajánlatával sajnos nem tudunk versenyezni. Simon a Palermo játékosa, kölcsönben szerepel nálunk, ha rajtunk múlik, a következő bajnokságban is minket erősít. Neki a bajnokság után olasz klubjánál kell jelentkeznie. A többiekkel leülünk még tárgyalni, szeretnénk, ha valamennyien maradnának. Radó Andrásnak ugyan élő kontraktusa van, de jelenleg ő a legkapósabb futballistánk, Nyugat-Európából mutatkozik érdeklődés iránta."

A szombathelyiek kiváló szezont mondhatnak magukénak, hiszen az egész idényben rendre a tabella első felében tartózkodtak, sőt, Artner Tamás csapata jelenleg is harcban van a dobogóért és ezzel együtt a nemzetközi kupaindulásért. Ugyanakkor a vasiak nem rejtik véka alá, hogy nem dúskálnak az anyagiakban, ebből pedig egyenes következik, hogy a nyáron néhány piacképesebb játékosukon tovább kell, hogy adjanak.

"Egyelőre kizárólag a Haladás érdekel, a jövőm nem igazán foglalkoztat - jelezte a hétszeres válogatott Guzmics Richárd. - "A menedzsereim tárgyalnak, azt gondolom, amíg nincs konkrét ajánlat, felesleges csapat- vagy országneveket említeni. Mint minden magyar játékos, én is szívesen kipróbálnám magam külföldön. Most azonban az a legfontosabb, hogy a kaposvári vereséget kijavítsuk, és a Mezőkövesd ellen valamelyest visszaszerezzük a szurkolók bizalmát."

[1609962] 2014-04-26 16:00:00 Haladás - Mezőkövesd Zsóryx;

"Guzmics jól teljesít a Haladásban, a válogatottban is stabil kerettag, megérett arra, hogy kipróbálja magát külföldön" - nyilatkozta a Guzmicsot képviselő  F-Group ügynökségtől, Szabó Tibort a klub honlapjának. "A Haladás és a a játékos kölcsönösen sokat adott egymásnak, ám lehet, hogy nyáron elválnak útjaik. Európából és Európán kívül is figyelemmel kísérik Guzmics játékát, de konkrétum egyelőre nincs. A játékos nyitott az új kihívásokra, ezért nem kizárt, hogy nem is Európában találunk számára csapatot. Ha az nem jön össze, nem zárjuk ki, hogy – mivel Ricsi kötődik a szombathelyi együtteshez – ismét tárgyalóasztalhoz ülünk a Haladással." - fogalmazott a menedzser.

A szombathelyiek a hétvégén totógyilkos meccsen 2-0-s vereséget szenvedtek a sereghajtó Kaposvár otthonában, így lépéshátrányba kerültek a Videoton, Ferencváros, Diósgyőr trióval szemben. Szombaton Guzmicsék azt a Mezőkövesdet fogadják, amely a hétvégén igen peches körülmények között veszítette el a borsodi rangadót a Diósgyőr ellenében. Véber Györgyék számára még mindig reális veszéllyel fenyeget a kiesés, ezért a hátralévő öt fordulóban bravúrpontokat kell szerezniük. Egy szombathelyi pontszerzés ebben a kategóriába tartozna.

2014-04-25;212
2014-04-26;212
2014-04-27;212
144894