Jégkorong

A berögzült rossz szokások pecsételték meg a mieink sorsát

A magyar jégkorong-válogatott hosszabbításos mérkőzésen 5-4-es vereséget szenvedett Ausztria csapatától a Divízió I/A osztályú világbajnokságon.Azt már a rendes játékidő végén tudhattuk, hogy matematikai esélyünket is elveszítettük a feljutásra.

Sofron István (balra) és társai csalódottan vették tudomásul a vereséget - Fotó: MTI

"Csalódottnak kell lennünk és azok is vagyunk" - mondta az NSO TV kamerája előtt Kovács Csaba, a mieink csatára. "Többet tettünk ezért a három pontért, mint az osztrákok, de meg kell tanulnunk hatvan percen keresztül magas szinten játszani. Volt a második harmadban egy hat-nyolc perces periódus, amikor a berögzült rossz szokásainkkal elindítottuk az ellenfél lavináját, ez később meg is bosszulta magát. Ezt megelőzően kontroll alatt tartottuk a sarkokat a támadó harmadban, ellenfelünk nem tudott időt tölteni a védekező harmadunkban. Meg lehetett volna ez a meccs, sajnos mi vesztettük el."

A két találatot szerző Sebők Balázs szerint jól kezdett a magyar válogatott, ráadásul meccsről meccsre érezhető a javulás a játékban, de az osztrákok ellenihez hasonló öt perces "áramkimaradások" nem megengedhetőek ezen a szinten. "Egy kis szerencse kellett volna a sikerhez" - összegzett a fiatal támadó.

A magyar jégkorong-válogatott a szombati záróforduló eredményétől függetlenül bennmaradt a divízió I/A osztályban, ugyanis a világbajnokság csütörtöki napján a házigazda dél-koreai csapat negyedik vereségét is elszenvedte, ezzel pedig eldőlt, hogy kiesik. A Kojangban zajló viadalon ezúttal a torna meglepetéscsapata, a japán együttes győzte le a dél-koreaiakat és amennyiben szombaton rendes játékidőben a magyarok felett is diadalmaskodik, feljut a világelitbe. A mérkőzés közép-európai idő szerint 5.30-kor kezdődik.

Jégkorong dívizió I/A világbajnokság
4. forduló
Magyarország-Ausztria 4-5 (0-0, 3-3, 1-1, 0-1), hosszabbítás után
gól: Bartalis (28.), Sebők (29., 40.), Kovács (54.), illetve Hundertpfund (32.), Heinrich (34., 36.), Iberer (48.), Lebler (64.)
 
További eredmények:
Szlovénia-Ukrajna 5-3 (2-0, 0-2, 3-1)
Japán-Koreai Köztársaság 4-2 (3-0, 1-0, 0-2)