Premier League

Nem hibázott és bajnoki címet ünnepelhet a Manchester City!

A Manchester City 2-0-ra győzött otthon a West Ham ellen az angol labdarúgó Premier League utolsó fordulójában és a klub történetének negyedik bajnoki címét nyerte.

Manchesteri öröm, bajnoki címet ért a West Ham elleni siker - fotó: AFP

A hatharom.com a forduló előtti beharangozójában jelezte, hogy nem számít nagy meglepetésekre és a Manchester City elsőségével számol. Nos, Manuel Pellegrini együttese a West Ham ellen nem került bajba, 2-0-ra nyert és 2012 után másodszor lett a Premier League királya, míg Anglia trónjára negyedszer ült fel. A chilei mester lett az első nem európai aranyérmes menedzser PL-ben.

A Liverpool a szünetben még hátrányban volt odahaza a Newcastle ellen, de a második félidőben Agger és Sturridge révén fordított és megnyerte a meccset. Brendan Rodgers együttese a második helyen végzett. A Chelsea harmadik, az Arsenal negyedik lett, az Everton megőrizte ötödik helyét, és a Tottenham sem bukta el a hatodikat, így a indulhat az Európa Ligában. A Manchester United címvédőként a hetedik lett és jövőre csak a hazai porondon lesz jelenése. A Cardiff City és a Fulham már a múlt hétvégén búcsút mondott az élvonalnak, a 38. fordulóban a Norwich hullott harmadik csapatként egy osztállyal alább.

Manchester City-West Ham 2-0

2014-05-11;47
144788