Férfi kézilabda BL

Jórészt saját magát verte meg a Veszprém az elődöntőben

Nem jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe az MKB-MVM Veszprém, amely vereséget szenvedett a Kieltől a szombati elődöntőben.

Gyors gólokkal kezdődött a meccs, majd a Veszprém védekezése keményedett fel hamarabb, ráadásul Alilovic is gyorsan bemelegedett. Sikerült is egy-két, majd háromgólos előnyt szerezni. (11-8) A játékvezetők azonban egy kicsit belepiszkáltak a meccsbe, legalább két esetben egyértelmű szabálytalanság után engedték el a Kielt, amely így egyenlíteni tudott, és a szünetig is tartotta ezt az eredményt. (13-13)

Nem sikerült Chemáéknak - Fotó: AFP

Hiába tűnt a pihenőig jobbnak a magyar csapat, a második félidőt szörnyen kezdte. Ilics borzasztó lövésekkel "kínálta meg" Palickát, de Nagy is túl egyértelműen lőtte a jobb alsót, amire láthatóan készült a kapus. El is bizonytalanodott a két nagy lövő, helyettük pedig senki nem tudta átvenni a vezérszerepet. Labdaeladások, azokból pedig gyors Kiel-gólok jöttek, és hiába kért időt Carlos Ortega, nem sikerült összerakni a fejeket. (16-18)

Chema óriási hibákat követett el egymás után, majd Sulic lekönyökölte Wienceket, amiért azonnali piros lapot kapott. A játék menetét látva ekkor eldőlni látszott a meccs, és bár többször is feltámadta a Veszprém, ez végül be is igazolódott.

A hajrában sem sikerült javítani a támadójátékon, amikor egy kicsit sikerült közelebb kapaszkodni (21-22), akkor is megrázta magát a Kiel, amely végül három góllal (26-29) nyert, így bejutott a döntőbe, míg a Veszprémre vasárnap a bronzmérkőzés vár.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája Final Four
elődöntő
MKB-MVM Veszprém - THW Kiel 26-29 (13-13)
Köln, Lanxess Arena, vezetik: Krstic, Ljubic (szlovénok)
 
Veszprém: Alilovic, Fazekas (kapusok), Gulyás 1, Ilics 5, Iváncsik G. 2, Iváncsik T. 1, Jamali, Mocsai, Nagy L. 4, Chema Rodríguez 2, Ruesga 3, Schuch, Sulic 2, Terzics, Ugalde 4, Vilovszki 2
vezetőedző: Antonio Carlos Ortega
 
Kiel: Sjöstrand, Palicka (kapusok), Ekberg 3, Jallouz, Jícha 4, Klein, Lauge Schmidt, Palmarsson 7, Sigurdsson 6, Sprenger 2, Toft Hansen 1, Vujin 2, Wiencek 3, Zeitz 1
vezetőedző: Alfred Gíslason
Élő közvetítés: Veszprém-Kiel 2014-05-31x