VB 2014

Klinsmann előre aggódik a játékvezető miatt

Elégedetlen a játékvezető-választással a Belgium elleni nyolcaddöntő előtt Jürgen Klinsmann, az Egyesült Államok szövetségi kapitánya.

Klinsmann kicsit aggódik a bíró miatt - Fotó: AFP

"Az algériai játékvezető tud franciául beszélni a belga játékosokkal, velünk azonban nem. Ráadásul a legutóbbi világbajnokságon az utolsó pillanatban szerzett góllal legyőztük a csapatát. Szóval néhány dolog miatt nem tűnik olyan jónak a döntés. Tudom, hogy nagyon nehéz a megfelelő bírókat kiválasztani a mérkőzésekre, és most ez a helyzet. Elfogadjuk, és reméljük, hogy minden jól megy majd. A játékosok a játékra koncentrálnak" - próbálta udvariasan megfogalmazni a kritikáját a német szakember.

Azért van, ami sántít az indokai közül, hiszen ha például csak angolul beszélne a bíró, akkor a belgák reklamálhatnának nyelvi problémák miatt. Amellett pedig, hogy az Egyesült Államok négy éve legyőzte Algériát, Belgium is megtette ugyanezt néhány napja, így Dzsamel Hajmudi akár mindkét csapatra haragudhat. Azért bízunk benne, hogy kellő profizmussal kezeli majd a helyzetet.

 

A 22 órakor kezdődő mérkőzésről a hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol be.

[1444459] 2014-07-01 22:00:00 Belgium - USAx;