Magyar Kupa

Zalában kezd a Fradi, Budaörsre látogat a címvédő

Az idei évtől kezdve ismét bekapcsolódnak már az első körben az NB I-es csapatok. A kupaindulók közül a Debrecen Szekszárdra, a Győr Sopronba, a Ferencváros Hévízre látogat, míg a Videoton a BLSZ-ben szereplő Testvériség ellen kezd.

A legérdekesebb párosításnak talán a Vasas-Diósgyőr párharc ígérkezik, míg a szurkolók alighanem a Sopron-Győr nyugati rangadóra fenik a fogukat leginkább. A sorsolás a címvédő Újpestnek kedvezett a legjobban, a lila-fehérek a szomszédba utaznak, Budaörsre.

Az első forduló 64 mérkőzését augusztus első hetében rendezik, döntetlen esetén hosszabbítás, majd pedig büntetőrúgások következnek. Könnyítés az elsőosztályú csapatok számára, hogy az első két fordulóban még minden esetben alacsonyabb osztályban szereplő együttesekkel kerülhetnek csak szembe, osztálykülönbség esetén pedig az alacsonyabb osztályú csapatok a pályaválasztók.

A Magyar Kupát az 1909-1910-es idényben írták ki először, és eddig 73 alkalommal rendezték meg. Az első kiírás legjobbja az MTK volt, amely a BTC együttesét múlta felül 3-1-re, míg a rekordgyőztes a Ferencváros, 20 győzelemmel. A dobogó második fokán az MTK áll 12 sikerrel, a címvédő Újpest pedig a harmadik helyet foglalja el, 9 kupaelsőséggel. A legeredményesebb vidéki klub a Debrecen, amely 6-szor emelhette magasba a trófeát.

Az NB I-es csapatok párosításai:
Dorogi FC - Szombathelyi Haladás
Szekszárd - DVSC-Teva
Nyíradony - KTE-Phoenix Mecano
Budaörs - Újpest FC
Hévíz - Ferencváros
Szászvári SE - PMFC-Matias
Orosháza - Dunaújváros
Vasas - DVTK
Sopron - Győri ETO
Soroksár - Lombard Pápa
Csorna - Budapest Honvéd
Felsőtárkány - MVM Paks
Testvériség - Videoton FC
Szentlőrinc - MTK
Andráshida - Puskás Akadémia
Kalocsai FC - Nyíregyháza Spartacus