Európa Liga

Nagyon jól áll a Diósgyőr, nem úszta meg a Fradi, szinte kiesett a Győr

Kétgólos győzelmet aratott Bulgáriában a Diósgyőr, ugyanakkor egy találattal kikapott Horvátországban a Ferencváros, a Győr pedig hazai pályán szenvedett háromgólos vereséget az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában.

Liteksz Lovecs-Diósgyőr

Óriási helyzettel kezdett a bolgár csapat, de Antal lábbal mentett Vajushi lövésénél, és a folytatásban szerencsére nem vált tendenciává a hazaiak fölénye. Mindkét együttesnek voltak lehetőségei, mindkét kapusnak volt védeni valója.

A nagyobb lehetőségek azért sokáig a Lovecs előtt adódtak, de az első félidő végén Egerszegi lőhetett volna gólt, amikor Vinícius, a hazaiak kapusa rosszul ütött ki egy lapos beadást, a középpályás pedig lőtt, Bozsikov azonban ki tudta fejelni a labdát.

A szünet után jórészt a mezőnyben zajlott a játék, a Diósgyőr egy Gosztonyi-szabadrúgásból, a Lovecs pedig egy szögletből veszélyeztetett. Az első gól végül a 83. percben született meg, amikor a frissen igazolt Bognár labdát szerzett a jobb szélen, középre passzolt, ahol Németh Milán a hálóba kotorta a játékszert. 0-1

Az egygólos előny is biztató lett volna az idegenbeli meccs után, de sikerült növelni az előnyt, miután a 90. percben Marjanovics szintén jobbról passzolt középre, ahol Grumics szépen emelt a bal felsőbe. 0-2

A Diósgyőr így kétgólos sikert aratott idegenben, és bízhat a továbbjutásban a visszavágó előtt.

[1731276] 2014-07-17 19:45:00 Litex Lovech - Diósgyőrx;

A Győr gyakorlatilag kiesett - Fotó: MTI, Krizsán Csaba

Győr-Göteborg

Az egyetlen hazai pályán szereplő csapatunk gyorsan hátrányba került, a 8. percben Vibe akadálytalanul jutott a tizenhatoson belülre a bal oldalon, az első lövését Kamenar még védte lábbal, de a kipattanót a szélső a léc segítségével a hálóba lőtte. 0-1

A kapott gól után nem omlott össze a Győr, de kihagyta a helyzeteit. Egy-egy jó baloldali beadás után Pátkai és Dudás hagyott ki nagy helyzetet, majd Dinjar dolgoztatta meg a svédek kapusát.

A fordulás után nem nagyon tudta uralni a játékot a magyar csapat, amely hamarosan újabb gólt is kapott. Egy szöglet után Larsson a bal oldalról lőtt keményen középre, ahol Jakob Johansson szerencsésen ért a labdába, ami a balra induló Kamenar mellett a kapu jobb oldalába pattant. 0-2

A későbbiekben sem tudta igazán uralni a Győr a meccset, erőteljesebbnek tűnt a Göteborg, amely a továbbjutást is eldöntötte az ETO Parkban: a 83. percben Larsson sarokkal Mahlangu elé tette a labdát a tizenhatoson belül, utóbbi lövőhelyzetbe hozta magát, és Kamenar, illetve Dudás sem tudott menteni a jobb alsó előtt. 0-3

A maradék játékidőt csak a kötelesség kedvéért játszották le a felek, ahogy valószínűleg a visszavágóra is csak ezért lesz szükség.

[1731247] 2014-07-17 20:00:00 Győr - IFK Gothenburgx;

Rijeka-Ferencváros

Hízelgő egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros a horvát Rijeka otthonában. Már a kezdőcsapatok ismertetésekor látni lehetett, Thomas Doll a biztonságra törekszik, ugyanis mind Böde, mind Lauth a padon kezdett. Hasonlóan a mieinkhez, a horvátok is 4-5-1-es felállást választottak a meccsre, náluk a házi gólkirály, Andrej Kramaric kezdte a cserék között a találkozót.

A viszonylag defenzív felállás ellenére a hazaiak támadólag léptek fel, és az első 20 percben több nagy helyzetet is kidolgoztak, egy ízben például csak Pavlovic tudott menteni a gólvonalról. Dibusznak ebben az időszakban több védést is be kellett mutatnia, de a horvát támadók is sokszor rossz megoldást választottak. Jól jött a szünet Gyömbéréknek, Doll valószínűleg nagyon határozottan kiemelte, sokkal többet kell passzolgatni és tartani a labdát, hogy ne legyen akkora nyomás a Fradi hátsó alakzatán, amely egyébként a meccs nagy részében kiválóan látta el a feladatát. A fordulás utáni első 15 perc reménnyel kecsegtethette a magyar szurkolókat, hogy akár be is lehet találni a vendégek kapujába, de hamar elmúltak a remények. A mérkőzés harmadik harmada ismét hazai fölényt hozott, amely végül a 85. percben érett góllá. Kramaricot csak szabálytalanul tudta szerelni a tizenhatoson belül Havojic, a büntetőt pedig Krstanovic magabiztosan értékesítette (1-0). Sajnos a gól után sem tudott megélénkülni a támadójáték, a végén még a horvátok lőhettek volna újabb gólt.

Biztonságra építő, de aligha ennyire kilátástalan előrejátékot képzelt el Thomas Doll. Sokszor lehetett látni őt dühöngeni az oldalvonal mellett, és bizony nagy szerencsével úszták csak meg a kiütést. A horvátok 16 kapura lövése és 12 szöglete mellett a Ferencvárosnak mindössze egy sarokrúgásra futotta. A visszavágón ennél sokkal bátrabb támadójáték kell, ami minden bizonnyal egy kétcsatáros játékot fog jelenteni. Alighanem a ferencvárosi tábor legnagyobb reménye most Gera Zoltánban van, aki talán már jövő héten bevethető lesz.

A Ferencváros vereségével a hatharom.com protippje bejött, hiszen tippmesterünk a Rijeka győzelmére számított.

[1731273] 2014-07-17 20:30:00 Rijeka - Ferencvárosx;
Percről percre: Liteksz-Diósgyőr Győr-Göteborg Rijeka-Ferencváros 2014-07-17x
  • Pro
    mr.blonde
    2014. július 14., Hétfő 18:50

    Unknown | Rijeka - Ferencváros

    2014. július 17., Csütörtök 20:30
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Végeredmény: Rijeka
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.75
    • Eddig éri meg:1.65
    • Tét:6
    • INDOKLÁS:

      A máltai csapat ellen mutatott teljesítménye alapján a Fradinak nem sok sansza lesz Fiumében. Amíg a zöld-fehérek egyelőre szenvednek és keresik a megfelelő csapatot a célok eléréséhez, addig a horvátok közel kerültek a csúcsformához, kiváló igazolásokat végrehajtva a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyesévé léptek elő, ami a Dinamo Zagreb közel évtizedes uralkodása után nagyon-nagyon szó. Hétvégén a Szuperkupában le is győzték a zágrábiakat, vagyis jól sikerült a főpróba is. Tavaly nyár óta követem a Rijeka életét, a térség egyik legjobb csapata perpillanat. Nem látom miért tudna meglepetést okozni a Fradi, a támadók pocsék formában vannak, Lauth egyelőre kevésnek tűnik, Böde pedig továbbra sem találja önmagát. Az Ugrai, Busai, Somalia féle játékosok szerintem ehhez a szinthez kevesek, játékszervező nincs, a védelem pedig egyelőre nem hozta azt, amit tavasszal. Mindent egybevetve szerintem a horvátok érvényesítik a papírformát, a tavaly megszerzett EL-rutin szintén mellettük szól, ezért nálam a hazai győzelem a legvalószínűbb eredmény ezen a meccsen.

    • Eredmény:

      1:0

    • kimenetel
      Nyereség
    • 4.50