Barcelona

Luis Enrique győzelemmel kezdett, de nem reagálta túl

Az FC Barcelona lejátszotta első felkészülési mérkőzését Luis Enrique irányításával. A katalán csapat 1-0-ra verte a Recreativo Huelvát.

Luis Enrique helyén kezelte az eredményt - fotó: AFP

Az új szerzemények közül ketten mutatkoztak be a Trofeo Colombinóért játszott meccsen, Alen Halilovic és Marc-André ter Stegen kapott lehetőséget. Mindössze egy gól esett a meccsen, a Barcelona Joan Román 67. percben született találatával győzött. Luis Enrique, a Barca trénere úgy vélte, korai lenne bármilyen következtetést levonni egy mérkőzést követően.

"A Barca B és az első csapat játékosai is jó teljesítményt nyújtottak - mondta a mérkőzést követően Luis Enrique. - Komolyan vették a meccset, koncentráltak, számos lehetőséget kidolgoztak, de túl korai lenne bármilyen következtetést levonni."

A Barcelona új mesterét a további átigazolásokról is kérdezték, Ibrahim Afellay például valószínűleg elhagyja a klubot.

"Afellay helyzete különbözik a többiekétől - reagált az edző. - Maradhat, de távozhat is, jelenleg a csapat egyik tagja."

Trofeo Colombino
Recreatívo Huelva-Barcelona 0-1 (0-0)
Barcelona, 1. félidő: Masip – Montoya, Ié, Bagnack, Grimaldo – Halilovic, S. Roberto, Babunszki – A. Traoré, El Haddadi, Nieto. Barcelona, 2. félidő: Ter Stegen – Patric, Bartra, Diagné, Lucas – Cámara (Dongou, 70.), Samper, Afellay – Román, S. Ramírez, Deulofeu.

A Barcelona eddig négy játékossal erősített, Luis Suárez, Marc-Andre ter Stegen, Claudio Bravo és Ivan Rakitic érkezett, de a klub a védelmet is szeretné rendbe tenni. Andoni Zubizarreta sportigazgató elárulta, hogy ajánlatot tettek a Valencia középhátvédjéért, Jeremy Mathieu-ért.
 

[1736887] 2014-07-19 20:45:00 Huelva - Barcelonax;