Bajnokok Ligája

Egy lelkesen játszó ellenfelet győztünk le - Kondás Elemér

Hazai pályán aratott 2-0-s győzelmének köszönhetően továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körébe a Debrecen együttese. Kondás Elemér szerint végig uralták a meccset, és egy rendkívül lelkes ellenfelet győztek le.

Kondás Elemérék készülhetnek a következő fordulóra / dvsc.hu

Az első meccsen látottak alapján ezúttal is egy masszívan védekező, saját kapuja elé tömörülő Cliftonville-re számíthattak a debreceni játékosok, az északír bajnok pedig nem is okozott nekik csalódást, hiszen a támadásokra alig fordított energiát. Noha a Loki nagyon bekezdett, a vezető gólig egészen a második 55. percéig kellett várni, akkor egy szabadrúgás után Mihelic juttatta előnyhöz a hazaiakat. A tíz főre fogyatkozó vendégek ugyan ezután sem adták fel, de Sidibe gólja végképp eldöntötte a továbbjutás kérdését. Az mindenesetre biztos, hogy a következő körben a BATE Boriszov ellen ennél jóval több kell a Debrecen együttesétől.

"Nagyon örülünk a továbbjutásnak - kezdte a mérkőzés utáni értékelését Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője. - Hasonló meccset játszottunk, mint kint, csak ezúttal az ellenfelünknek nem volt helyzete, míg Belfastban mi magunk hoztunk össze neki néhányat. Végig uraltuk a mérkőzést, rengeteg helyzetünk volt, sok ki is maradt, de végül megnyertük a találkozót, egy lelkesen játszó ellenfelet győztünk le. A szünetben azt kértük a játékosoktól, hogy gyorsabban játszanak, bontsák meg a széleket, és indítsák a társakat, cselezzenek ki egy embert, és jöjjenek a labdák a kapu elé. Az első gólnál Dalibor Volas jól befedezte a labdát, Mihelic pedig parádésan belőtte a szabadrúgást. Az a gól mindenféleképpen kellett ahhoz, hogy a csapat még nyugodtabban tudjon játszani" - összegezte a látottakat a magyar bajnok edzője.

Tommy Breslin, az északírek vezetőedzője szerint néhány nagy védekezési hiba okozta a vereségüket. "Nem úgy teljesítettünk, ahogy vártuk, talán hatással volt a játékunkra a hosszú utazás, de nem akarom erre fogni. A Debrecen támadott, jól futballozott, de erre is számítottunk. Az eredményt annak köszönhetjük, hogy elkövettünk néhány védekezési hibát, ami miatt hátrányba kerültünk, és gólokat kaptunk. Bosszantó, hogy szabadrúgásból tudott vezetést szerezni ellenfelünk. Tíz emberrel már nem volt meg bennünk az erő és a lendület, hogy gólt érjünk el. Gratulálok a Debrecennek és sok sikert kívánok neki a következő körben."

A DVSC tehát továbbjutott, és a 3. selejtezőkörben a BATE lesz az ellenfele, miután az első mérkőzésen elért 0-0-t követően a Skenderbeu otthonában 1-1-es eredmény született, így idegenben lőtt góllal a fehéroroszok jutottak tovább. Az első találkozót július 29-én játsszák Debrecenben, a visszavágó augusztus 5-én vagy 6-án lesz Boriszovban.

DVSC – Cliftonville 2-0 (0-0)
Bajnokok Ligája 2. selejtezőforduló, visszavágó
Nagyerdei Stadion, 11 000 néző. Vezette: Glodjovics (Petrovics, Potocsan – szerbek)
DVSC: Novakovics - Jovanovic, Máté, Mészáros, Korhut - Mihelic, Varga J., Szakály (Vadnai 72.), Bódi (Zsidai 80.) - Volas, Sidibe (Tisza 83.)
Cliftonville: Devlin – Cosgrove (Smyth 56.), McGovern, Flynn, Seydak - Scannell – Curran, Johntson, Catney (Caldwell 82.), Donelly – Garrett (Winchester 62.)
Gól:  Mihelic (55.),  Sidibe (79.)
Sárga lap: Flynn (34.), Mészáros (43.), Devlin (45.)
Kiállítva: McGovern (54.)
[1730862] 2014-07-22 20:30:00 Debrecen - Cliftonvillex;
2014-07-22;42 
  • Pro
    Tomihmv
    2014. július 22., Kedd 09:18

    Bajnokok Ligája | Qarabag FK-Valletta

    2014. július 22., Kedd 18:30
    • Ország:Nemzetközi
    • Fogadás típusa:European Handicap
    • Tipp:Qarabag FK -1
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.75
    • Eddig éri meg:1.65
    • Tét:6
    • INDOKLÁS:

      Ennek a párharcnak az odavágójával már sikerült nyernem, remélem a visszavágón is profitot könyvelhetek el. A máltai meccsen az azeri bajnok minden tekintetben felülmúlta a hazai együttest, jobbak, gyorsabbak, fineszesebbek voltak a vendégek. 2-0-ra is nyerhettek volna, ha Richard nem szórakozza el a jogosan megítélt büntetőt, mielőtt a Valletta kezdő jobb hátvédjét kiállították.

      Úgy gondolom a párharc eldőlt, hiszen a máltai csapatok maximum otthon képesek jó eredmény elérése, ráadásul a Karabakh tipikus hazai csapat, amelyet a közönség is maximálisan támogatni fog. A hírek szerint mind a 27 ezer (!) jegyet eladták, és az új játékosok is megszokták a légkört, ráadásul már nem feszültek, mint a múlt heti meccs előtt, hiszen lejátszották első tétmeccsüket új klubjukban.

      Azerbajdzsánban mindenki magabiztos sikert vár a Karabakhtól, és a körülményeket figyelembe véve én is azt mondom, hogy ilyen előjelek után, elvárható, hogy az azeri bajnok legalább két góllal legyőzze a Valletta együttesét kedden.

    • Eredmény:

      4 - 0( 1 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 4.50