Átigazolás

Casillas megegyezett az Arsenallal, a Realon múlik a transzfer

A spanyol Sport című lap szerint Iker Casillas megegyezett az Arsenallal.

Casillas Londonba költözhet - Fotó: AFP

A világ- és kétszeres Európa-bajnok kapus öt évre, évi kilencmillió eurós fizetésért írhat alá az Ágyúsokhoz, de a transzfer csak akkor jön létre, ha a Real Madrid ingyen elengedi Casillast, akinek 2017-ig érvényes szerződési van a királyi gárdával. Erre van esély, a hírek szerint ez lenne a klub és Florentino Pérez elnök "ajándéka" Casillasnak szolgálataiért.

A 33 éves hálóőr a Real saját nevelésű játékosa, 1999-ben debütált a nagycsapatban, 16 trófeát nyert a királyi gárdával. Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger jó ideje szeretné Londonba csábítani Casillast, ezen a nyáron személyesen is győzködte a 156-szoros spanyol válogatott kapust.

Carlo Ancelotti, a Real vezetőedzője az elmúlt idényben csak a Király Kupában és a Bajnokok Ligájában foglalkoztatta Casillast, előtte José Mourinho is mellőzni kezdte őt, és semmi garancia nincs arra, hogy a következő idényben változna a helyzet. A Madrid valószínűleg szerződteti a világbajnokság egyik legjobb kapusát, a Costa Rica-i Keylor Navast, vele együtt telített lenne a poszt, Casillast, Diego Lópezt és Navast együtt nem lehet foglalkoztatni. A   szerint a blancók csapatkapitánya az Arsenalban folytatja.

Iker Casillas klubja szeptember 2-án a  szerint:
Arsenal 3.00
Monaco 6.00
PSG 9.00