Európa Liga

Doll szerint a szív kevés, Szivics büszke - reakciók

Egyedüli magyar csapatként a Diósgyőr jutott be a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójába. A magyar csapatok vezetőedzői reálisan értékelték a látottakat.

Volt oka ünnepelni a diósgyőri tábornak / Fotó: Szabó Gábor - dvtk.eu

Diósgyőr - Liteksz Lovecs

Ugyan az utolsó percek a vártnál izgalmasabbra sikeredtek, Tomiszlav Szivics együttese végül 3-2-es összesítéssel lelépte a bolgár Liteksz Lovecs gárdáját. A miskolciak trénere a mérkőzés után azt mondta, csapata bravúrt hajtott végre azzal, hogy kiejtette az esélyesebbnek vélt ellenfelét. "Nagy bravúrt hajtottunk végre a továbbjutással egy nagyon jó csapat ellen. Egy kiváló csapat kiesett és egy harcos csapat jutott tovább. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, az utolsó tíz percre összezuhantunk kissé, de addig minden olyan forgatókönyv zajlott, ahogy azt mi előzetesen elképzeltük. Azt gondolom, kiszolgáltuk a szurkolóinkat, a szívünket-lelkünket kitettük a pályára. Az anyagi siker mellett rengeteget fogunk tanulni a nemzetközi mérkőzésekből. A mai este után dolgozni kell tovább, hiszen vasárnap már jön a Puskás Akadémia"- nyilatkozta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Szivics a dvtk.eu szerint.

Kollégája, az egykori kiváló középpályás, Kraszimir Balakov a búcsú ellenére emelt fővel hagyhatják el a nemzetközi porondot. "Véleményem szerint az ellenfél vezetőedzője nagyon jól megszervezte a csapata játékát, mindenki látta a mérkőzést, ma is legjobb tudásunk szerint próbáltunk játszani, de a szerencse ma sem állt mellénk. Sok lehetőségünk volt a találkozón, igyekeztünk veszélyesek lenni, de ez nem mindig sikerült. Ahogy előre megmondtam, ha gólt lövünk, azzal nehéz helyzetbe hozzuk az ellenfelünket, és ez is be is igazolódott. A gond csak az volt ezzel, hogy későn érkezett ez a gól. Ugyan elveszítettük a párharcot, de emelt fővel távozhatunk a helyszínről. A DVTK-nak további sikereket kívánok!" - mondta a Stuttgart és a bolgár válogatott emblematikus figurája. A Diósgyőrre a következő körben Koman Vladimir korábbi együttese, az orosz FK Krasznodar vár, az első mérkőzésen július 31-én Nyíregyházán fogadja ellenfelét Szivics együttese. A fogadóirodák még nem kínálnak szorzót a mérkőzésre, de amint ez megtörténik, a hatharom.com-on beszámolunk róla.

[1731320] 2014-07-24 20:30:00 Diósgyőr - Litex Lovechx;[1766749] 2014-07-31 20:00:00 Diósgyőr - FC Krasnodarx;

Thomas Doll szerint a tavaszi csapattal sem verték volna ki a Rijekát / Fradi.hu

Ferencváros - Rijeka

A Ferencváros nem sokat tudott javulni az odavágón mutatott játékához képest, az első félidőben Mateos buta kezezéséért megítélt büntetővel pedig a horvátok ismét előnybe kerültek, majd egy szöglet után eldöntötték a továbbjutás kérdését. Ugyan a második játékrészben a Fradi többet birtokolta a labdát, igazán nagy nyomást nem tudott helyezni az időközben 10 emberre fogyatkozó Rijekára, így a fiumei alakulat megérdemeltnek mondható továbbjutást harcolt ki.

"Jól kezdtük a mérkőzést, az első 15 percben megfelelően futballoztunk. A problémánk ezúttal is az volt, hogy elöl nem voltunk elég veszélyesek. A tavalyi bajnokságban sokszor nyertük egy-egy góllal a mérkőzéseket, a külföldi porondon azonban ez a játék sajnos kevés. Többet vártam a támadójátékunktól. A második játékrészben Böde beállásával aktívabbak lettünk, de ha mindkét találkozót egybevetjük, akkor ez a játék kevés volt a továbbjutáshoz. Ahhoz, hogy az ilyen erősségű csapatokkal is felvegyük a versenyt, időre és türelemre van szükség - ez nem megy egyik napról a másikra" - idézte a fradi.hu a találkozó után Thomas Dollt, a Ferencváros német vezetőedzője.

"Elégedett vagyok a csapat mai teljesítményével, összességében jól játszottunk. Ivan Krstanovic butasága miatt a második félidőben nehezebb helyzetünk volt, de megoldottuk. A szünetben számítottunk rá, hogy ekkor már kevesebbet birtokoljuk a labdát, de fel voltunk készülve az ellenfél támadásaira" – mondta Matjaz Kek, a Rijeka vezetőedzője a meccs után.

[1731323] 2014-07-24 20:30:00 Ferencváros - Rijekax;

A svédek ünnepelhettek a lefújás után / iifkgoteborg.se

Győri ETO - Göteborg

A Győri ETO került a legkilátástalanabb helyzetbe a magyar csapatok közül, hiszen Horváth Ferencék a hazai odavágón 3-0-s vereséget szenvedtek a Göteborgtól.

A visszavágón a svédek nem szakították szét az istrángot, így a kisalföldiek becsületmentő győzelmet arattak, amelynek értékét tovább növeli, hogy Rudolf kiállítása miatt az utolsó fél órát emberhátrányba kellett lejátszaniuk.

"Gratulálok a Göteborgnak a továbbjutáshoz. Mi a minimális célt elértük, megnyertük a meccset, de a két mérkőzés összképe alapján a svéd csapat megérdemelten jutott tovább. Mi az első meccsen nagy hibákat követtünk el, most viszont rászolgáltunk a győzelemre." - értékelte a párharcot az eto.hu szerint Horváth Ferenc, a győriek vezetőedzője.

"A Győr nagyon jó csapat, kiváló játékosokkal. A mi célunk a továbbjutás volt, amit szerintem már az első meccsen elértünk. Az első félidőben volt esélyünk a vezetésre, de ez nem jött össze, a szünet után pedig tényleg arra figyeltünk, hogy ne változzon az eredmény. Ma ugyan kikaptunk, és a taktikánk lényege az volt, hogy ne kerüljön veszélybe a továbbjutásunk, ám ma ebben a párharcban ez volt a legfontosabb"- mondta Michael Stahre, a Göteborg trénere.

[1731310] 2014-07-24 19:00:00 IFK Gothenburg - Győrx;
2014-07-24;73

 

  • Pro
    Tomihmv
    2014. július 23., Szerda 18:01

    Europa Liga | Shakhter Karagandy-Klaipedos Atlantas

    2014. július 24., Csütörtök 14:30
    • Ország:Nemzetközi
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Shakhter Karagandy -1.5
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.68
    • Eddig éri meg:1.6
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      A kazah-litván meccs első felvonása gólnélküli döntetlennel ért véget Litvániában, azonban úgy vélem, hogy ezúttal a Sahktyor kiüti ellenfelét csütörtökön.

      Ugye a találkozó előtt most az Atlantasnak kell több ezer km-et utaznia, neki kell az időeltolódással megküzdenie, arról nem is beszélve, hogy a kazahok műfüvön játsszák a hazai mérkőzéseiket. A Karagandy nevét igazán tavaly ismerte meg a világ, amikor a Celtic ellen a BL-rájátszásában 2-0-ra nyert hazai pályán, végül 3-0-ra kikapott Glasgowban így az Európa Liga csoportkörébe jutott be, ahol végül is nem vallott szégyent.

      Mindkét együttes a saját bajnoksága közepén jár, vagyis itt sem tud fogást találni az Atlantas a Karagandyn, egyébként is az utolsó 9 hazai meccsét megnyerte a Shakhtyor. Ezzel szemben pedig az Atlantas a legutóbbi négy idegenbeli meccsét elveszítette, többek között a luxemburgi Differdange otthonában is kapitulált...

      Az odavágón a Shakhtyor minden tekintetben a litván ellenfele fölé nőtt, csak a helyzeteket nem sikerült gólra váltania, de hazai pályán javíthatnak, ahol amúgy is nagyon megy a csapatnak. Például az előző EL-fordulóban a kazahok az azeri Shirakot még úgy is elintézték, hogy már idegenben eldöntötték a párharcot, majd hazai pályán 4-0-ra nyertek...

      Most is komoly tétje lesz a visszavágónak, és valami hasonló forgatókönyvet várok, mint két hete, még ha a különbség nem is lesz akkora, de úgy vélem, hogy a Karagandy minden nehézség nélkül, legalább két góllal legyőzi az Atlantast és továbbjut az Európa Liga következő körébe.

    • Eredmény:

      3 - 0( 0 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.40