U19-es Eb

Megvan a győzelem - irány Új-Zéland

Ha nehezen is, de kiszenvedte a győzelmet Mészöly Géza együttese a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság utolsó csoportmeccsén az újpesti Szusza Ferenc Stadionban. Az izraeliek egyenlítése sokszor csak centiken múlt, de Tamás Krisztiánék megúszták az újabb szégyent. Így a jövő évi U20-as világbajnokságon a magyar válogatott lehet ott.

Csak a győzelem, semmi más! - ezzel a felkiáltással vágott neki az Izrael elleni sorsdöntő meccsnek Mészöly Géza együttese. A csalódást keltő Ausztria és Portugália elleni mérkőzések miatt nehéz helyzetbe sodorta magát a válogatottunk, így csak csak a három pont juttathatott ki minket a 2015-ös új-zélandi világbajnokságra. Mészöly Géza úgy döntött, nem változtat a portugálok ellen a lefújáskor pályán lévő válogatottján.

Nagy Dominikék küzdelmes, de győztes meccsen vannak túl - fotó: mti

Az első félidőben kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok, mégis láthattunk három gólt. A 24. percben Jehezkel kis híján megszerezte a vezetést, de szerencsére blokkolni tudtak az utolsó pillanatban védőink, az ellentámadást pedig villámgyorsan vitte végig a csapat, amelynek végén Kalmár Zsolt húsz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0). A folytatásban is az eladott labdáké és a szabálytalanságoké volt a főszerep, egészen a 36. és 39. percig. Előbb Hugy fejelt középről Székely kapujába egy hatalmas védekezési hibát kihasználva (1-1), majd pedig az izraeliek bevált receptjét lemásolva, nálunk Varga beadása után Balogh Norbert bólintotta Gal kapus hálójába (2-1). Az újbóli vezetés megnyugtatta a mieinket, a szünetig hátralevő hat percben akár újabb gólokat is szerezhettünk volna.

A fordulás után váltakozva támadtak a csapatok. Mi kezdtünk jobban, de aztán átvették a vendégek az irányítást, igaz, helyzetük nem volt. Az utolsó húsz percre aztán gyakorlatilag felborult a pálya. Nem tudtunk labdát tartani, a közönség fütyült, Izrael pedig támadt. Néhány alkalommal Székely György, még többször Fortuna istennő mentette meg a csapatot. Az ötperces hosszabbításban még nekünk is volt két ziccerünk, de végül nem változott az eredmény.

A 2-1-es sikerrel a magyar válogatott, ha súlyos vereségekkel kikövezett úton is, de ott van az új-zélandi világbajnokságon, és talán most csak ez számít.

A csoport másik találkozója Portugália szintén 2-1-re megverte Ausztriát, ezzel hibátlan mérleggel jutott be az elődöntőbe.

164068
[1728937] 2014-07-25 18:00:00 Izrael U19 - Magyarország U19x;[1728938] 2014-07-25 18:00:00 Ausztria U19 - Portugália U19x;
;
Percről percre: Magyarország-Izrael - ÉLŐ_U19_2014_07_25x