Vízilabda Eb

Köszönjük, hogy ennyire szeretnek minket - Benedek Tibor

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya főleg az ellenfelet dicsérte a Szerbia elleni vesztes Eb-döntő után.

"Köszönjük az országnak, hogy ennyire szeretnek minket" - kezdte az m1-nek adott értékelését Benedek Tibor. "Sokat tettünk ezért, és bár sajnálom a mai vereséget, nehéz egy tornát nyeretlenül megnyerni. Várható volt, hogy jobban fognak 'haragudni' a szerbek. Sajnos az emberelőny és az emberhátrány sem működött. De végig küzdöttünk. A szerb csapat azért nagyon jó, mert nincs benne gyenge ember, mégis ki kell választanunk, hogy ki a gyengébb közülük. De ma ők is belőtték. Amilyen nehezen jutottak idáig, olyan könnyű volt nekik a döntő. Ha így elkapják a fonalat, nehéz ebből felállni, így már a második negyedben kicsúszott a kezünkből a meccs."

"Ez egy nagyon pozitív másfél év volt, függetlenül a tavalyi vb-győzelemtől. Rengeteget dolgoztunk, hogy bírjuk ezt a súlyt. Mára elfáradtunk, de nagyon jó volt a szerb csapat is. Ha az első negyedben tudtunk volna egy-két gólt lőni, megnyugodhattunk volna. Ez sajnos nem sikerült, a végére pedig elfogytunk. Tavaly azt mondtam, hogy a szerbek és az olaszok után van négy-öt jó csapat, most a szerbek jobban kiemelkedtek, de szerintem felértünk melléjük. Nagyon sokat fogunk tanulni a következő két évre. Nekem is el kell fogadni, hogy nincs minden pillanatban siker. Van, amikor úgy érezzük, hogy minden tökéletes, ez is olyannak tűnt, de nem sikerül mindig" - értékelte eddigi szövetségi kapitányi időszakát Benedek Tibor.