Felkészülés

Van Gaal bemutatkozott, mindent és mindenkit kritizált

Hiába nyert a Manchester United az AS Roma ellen, az angolok menedzsere, Louis van Gaal számos kritikát megfogalmazott. Másfél hete vezeti a csapatot, de most mutatta meg igazi arcát.

Balasa és Keane csatája a denveri forróságban - fotó: AFP

A Manchester United a Champions Cup elnevezésű felkészülési torna keretében lejátszott mérkőzésen 3-2-re verte az AS Romát Denverben. Az angol csapat három gólt szerzett az első félidőben, Wayne Rooney 25 méterről bombagólt vágott a jobb felsőbe, ezt Juan Mata átemelős találata követte, majd Rooney büntetőből villant. A második félidő hajrájában a Roma Pjanic és Totti révén szépített, 3-2 lett a vége. 

Louis van Gaal, a Manchester United mestere morgós kedvében volt, előbb a szervezőket szapulta, mert helyi idő szerint délután kettőkor, 31 fokos melegben kellett játszaniuk, majd csapatát kritizálta.

"Nem játszottunk jól - fogalmazott Van Gaal. - Nem tudom, hogy a stadion helyzete, a levegő vagy valami más miatt, de ez nem volt normális. Fantasztikus gólokat szereztünk, 3-0 után tartanod kell a labdát, és futtatni az ellenfelet. Persze ilyen melegben ez rendkívül nehéz, nem is tettük, helyette visszaengedtük a Romát a meccsbe. Örülök a győzelemnek, de nem volt jó meccs. Ilyen forróságban képtelenség teljesíteni, a futballt ideális hőmérsékleten kell játszani. 55 ezer néző figyelt minket, de sokkal jobb játékot nyújthattunk volna, ha a szervezők az időpontra, nem pedig a tévések kérésére figyelnek."

Van Gaal a cserekapusát, Ben Amost is letolta. Miralem Pjanic a saját térfeléről ívelt a manchesteri kapuba.

"Lassan 63 éves vagyok és ha azt látom, hogy a labda 50 méterről, négy másodpercen át repül felém, akkor futni kezdek - utalt a holland a tréner a kapusra, aki lassan reagálta le a helyzetet. - Mit gondolnak?"

Van Gaal másfél hete állt munkába Manchesterben, de már számos húzással magára irányította a figyelmet. Elrendelte, hogy csak angolul beszélgethetnek a játékosai, kérésére fákat ültetnek
a klub carringtoni edzőközpontja köré, és az angol lapok szerint kihajítaná a játékoskeret felét. A rómaiak elleni meccs előtt a Manchester United 7-0-ra győzött a Los Angeles Galaxy vendégeként, akkor még semmi gondja nem volt a holland mesternek, aki most mutatta meg igazi arcát...

A Champions Cup elnevezésű felkészülési torna másik szombati mérkőzésén az Inter és a Real Madrid 1-1-es döntetlent játszott, majd tizenegyesrúgások után az olasz csapat bizonyult jobbnak. A következő körre magyar idő szerint szerda hajnalban kerül sor, az MU az Interrel, a Real Madrid a Romával csap össze.

[1696383] 2014-07-26 22:05:00 Manchester United - Romax;