NB I

Mindenhol kötelező lesz a szurkolói kártya

Az élvonal nyolcadik fordulójától minden beléptetőrendszerrel felszerelt stadionban kötelező lesz szurkolói kártya kiváltása, anélkül nem lehet bemenni az NB I és a Magyar Kupa mérkőzéseire.

A következő Újpest-Ferencváros derbire már csak regisztrált szurkolók vehetnek jegyet - Fotó: hazaipalya.web4.hu

Alig két hónap maradt arra, hogy az élvonalbeli klubok megtegyék a szükséges intézkedéseket, és bevezessék a szurkolói kártyát. Ahogy ugyanis az MLSZ 07.02-i hivatalos értesítőjének ELN-127/2014 (06.26) számú határozata kimondja: a 2014/2015 versenyévadban az NB I-es csapatoknak csatlakozniuk kell a központi jegyértékesítő rendszerhez, illetve a beléptetőrendszerrel felszerelt stadionokban megrendezett NB I-es bajnoki és Magyar Kupa mérkőzéseken a jegyértékesítés során kötelezően alkalmazniuk kell a szurkolói kártyát. 

A határozatban foglaltaknak a klubok szeptember 15-ig kötelesek eleget tenni. A határidő a 7. forduló után jár le, és ahogy azt az ujpestfc.hu ma megírta, őket az MLSZ főtitkári levélben tájékoztatta a szurkolói kártyás beléptetés szükségességéről és a dátum érvényben maradásáról. Ennek értelmében tehát a szeptember 20-án esedékes Újpest-Ferencváros derbire kizárólag regisztrált szurkolók mehetnek be.

Az NB I 8. fordulójának programja
DVSC-Teva-KTE-Phoenix Mecano
PMFC-MATIAS-MVM-Paks
DVTK-Budapest Honvéd
Szombathelyi Haladás-Videoton FC
Újpest FC-Ferencvárosi TC
Puskás Akadémia FC-Lombard Pápa Termál FC
MTK Budapest-Dunaújváros PASE
Nyíregyháza Spartacus FC-Győri ETO FC

A szurkolói kártyával kapcsolatos információ még, hogy a kiváltására kizárólag személyesen van lehetőség. A művelet során az igénylőről fénykép készül, illetve néhány személyes adatot is köteles megadni. Regisztrációra ráadásul nem csak bajnoki- és kupamérkőzéseken, hanem a magyar felnőtt válogatott összecsapásainak jegyértékesítése során is szükség lesz.

Sipos Jenő, az MLSZ kommunikációs vezetője újságírói kérdésre elmondta, nincs szükség arra, hogy amennyiben valaki több stadionba szeretne kilátogatni, több szurkolói kártyát váltson ki: "Természetesen erről nincs szó, egy kártya kell majd. Lesz megoldás külön a vendég-, a hazai és a semleges szurkolók számára is, nem kell külön kiváltaniuk kártyát emiatt, így például egy Fradi-szurkoló is ki tud majd menni mondjuk egy Honvéd-MTK meccsre" - fejtette ki, hozzátéve, hogy bővebb felvilágosítást a részletekről később tud adni.