Felkészülés

Kikapott a Real, büntetőkkel nyert a United

Nem kényeztették el a szurkolókat a sztárok az Egyesült Államokban zajló Bajnokok Kupája elnevezésű felkészülési tornán.

Manchester United - Inter

Továbbra is veretlen a Manchester United az amerikai turnén, hiszen Louis van Gaal együttese a harmadik mérkőzésén sem talált legyőzőre, igaz a rendes játékidő ezúttal döntetlent hozott. A holland szakvezető a Roma elleni győztes csapathoz képest négy helyen változtatott, Lindegaard, Smalling, Fletcher és Ashley Young is bekerült a kezdőbe.

A Real Madridot az első körben büntetőkkel legyőző Inter szinte ugyanabban a felállásban kezdte a mérkőzést, mint a spanyolok ellen, egyedül Joel Obi helyére Rene Krhint rakta be Walter Mazzari.

Az első félidő egyértelműen az angoloké volt, Jones, Rooney, Mata és Welbeck is gólt szerezhetett volna, ám vagy a célzóval voltak gondok, vagy Handanovic hárított.Van Gaal minden játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, csapata pedig jobban is játszott ellenfelénél, ennek ellenére a rendes játékidőben nem született gól, így tizenegyesrúgások döntöttek a győztes kilétéről. A szétlövésben ugyancsak domináltak a Vörös Ördögök, hiszen az öt rúgó közül senki nem hibázott, így végül 5-3-ra az angolok nyerték meg az orosz rulettet.

"Nagyon elégedett vagyok"  - nyilatkozta a lefújás után van Gaal. "Azt gondolom, hogy a felkészülési időszak legjobb meccsét játszottuk. Az Internek mindössze egy lövése volt, az is egy szabadrúgásból, viszont mi 6-7 helyzetet is kialakítottunk. Nagyon elégedett voltam a labdabirtoklásunkkal, ami sokkal jobb volt, mint a korábbi meccseken és a pozíciós játék is jobb volt. Összességében elégedett voltam a játékosaim teljesítményével, az első és a második félidőben nyújtottakkal is." - dicsérte kivételesen csapatát a holland válogatottal világbajnoki bronzérmet szerző 63 éves menedzser.

A Manchester United kér kör után vezeti az A-csoportot, a harmadik fordulóban - melyre szombaton kerül sor - a Real Madrid ellen lép pályára, míg az Inter a Roma ellen zárja ezt az etapot.

Manchester United - Inter 0-0 - büntetőkkel 5-3
[1696385] 2014-07-30 01:00:00 Manchester United - Interx;
162066

Totti második meccsén is a kapuba talált

Real Madrid - Roma

A texasi Cotton Bowlban lépett pályára az első fordulót egyaránt nyeretlenül záró Real Madrid és a Roma. A spanyolok az Interrel szemben tizenegyesrúgások után maradtak alul, míg az olaszok a Manchester United ellen szenvedtek 3-2-es vereséget, így most mindkét csapat azon munkálkodott, hogy javítson mérlegén.

Carlo Ancelotti a Farkasok ellen már egy igazán erős kezdőcsapatot rakott a pályára, a blancók soraiban ott volt Casillas, Ramos, Pepe, Carvajal, Coentrao, Alonso, Modric, Illaramendi, Isco és Bale is, míg a Románál csak a kispadon kezdett Emanuelson, De Rossi, Borriello, De Sanctis, Gervinho, Destro, Maicon és Torosidis is.

Hiába játszott az első félidőben veszélyesebben a madridi alakulat, a Roma jól tartotta magát, így gól nélküli állással mentek pihenőre a csapatok, majd a fordulás után Franscesco Totti az 58. percben mattolta a spanyol védelmét, így megszerezte csapata győztes találatát. A texasi hőségben nem szakították szét az istrángot a csapatok, Carlo Ancelotti nyolc, Rudy Garcia pedig hat cserét hajtott végre, vagyis elmondható, hogy abszolút a kísérletezés jegyében telt a találkozó.

A lefújás után a királyi gárdát trenírozó Carlo Ancelotti elégedetten nyilatkozott. "Esztétikusan játszottunk, próbáltuk a szélről bejátszani a labdákat és jól is játszottunk. Az eredménnyel nem lehetünk elégedettek, de a csapat megpróbálta a legtöbbet kiadni magából. Az eredményen kívül minden rendben volt, a csapat megbízható volt, uraltuk a játékot"- értékelte a látottakat az olasz mester, aki Cristiano Ronaldo állapotáról is tájékoztatott. "A minap két edzésen is részt vett, nagyon jól dolgozik. Meglátjuk a következő napokban, hogy együtt tud-e edzeni a többiekkel és pályára lép-e a Manchester ellen. Óvatosnak kell lennünk, és ezért most higgadtnak kell maradnunk" - tette hozzá Ancelotti.

Real Madrid - Roma 0-1
[1696386] 2014-07-30 03:15:00 Real Madrid - Romax;