Átigazolás

Újabb két kulcsember hagyná el a Southampton süllyedő hajóját

Noha a Southampton elnöke, Ralph Krueger kedden kijelentette, hogy nem adják el Jay Rodriguezt és Morgan Schneiderlint, utóbbi a Twitteren szólt be klubjának és állítólag átigazolási kérelmet nyújtott be.

Schneiderlin (b) és Rodriguez is menne

Mondhatnánk, hogy a Southampton a nyári transzferpiac nyertese, hiszen 120 millió eurót könyvelhetett el a bevételi oldalon (a kiadásokat levonva 96.5 millióm euró a mutató). De mi van a mérleg másik oldalán? Elvesztette legjobb játékosait, alapembereit, aligha tudja megismételni 2013-2014-es teljesítményét, amikor a Premier League üde színfoltja volt a csapat. Ronald Koemannak kell valamit építeni a romokból, hiszen legelőször a menedzsert, Mauricio Pochettinót vásárolta ki szerződéséből a Tottenham. Ezután Rickie Lambertet vitte el még a világbajnokság előtt a Liverpool. A Vörösök a torna után a csapatkapitány Adam Lallanával, pár héttel később Dejan Lovrennel állapodtak meg. A Manchester United Luke Shaw-t, az Arsenal Calum Chamberst igazolta át. Öt kulcsfigura plusz a látványos támadófocival előrukkoló edző. És még nincs vége a Szentek kifosztásának, Jay Rodriguez és Morgan Schneiderlin lehet a két következő távozó.

Ugyan a Southampton elnöke, Ralph Krueger kijelentette, hogy sem az angol válogatott támadót, sem a francia válogatott középpályást nem értékesítik ezen a nyáron, úgy tűnik, utóbbit ez nem érdekli és írásos átigazolási kérelmet nyújtott be. Valahol érthető lépése, nem lehet könnyű végignézni, ahogy szétkapkodják a szép jövő előtt álló együttest, és ha már társaira rámosolygott a szerencse, ő is nagycsapatba vágyik. Pochettino amúgy mindkettejüket szerződtetné a Spurshöz. Rodriguez egyébként még rehabilitációját tölti, áprilisban térdszalagszakadást szenvedett.

"A csapat alapját képezik, úgy döntöttünk, hogy megtartjuk őket. Jay Rodriguez és Morgan Schneiderlin nem eladó" - mondta Krueger a Sky Sports News-nak. Azonban Schneiderlin sokatmondóan posztolt a Twitteren kedd este: "Egy csodálatos hatéves utazás a Szentek mezében egy óra alatt semmivé lett!"

Kruger emellett vádló szavakkal illette az eligazolókat, mondván, a könnyebb utat választották. Shaw kivételével mind Bajnokok Ligája-résztvevő klubba igazoltak. A Southampton négy szezonnal ezelőtt még a League One-ban, azaz a harmadosztályban játszott. Az elnök hozzátette, Ronald Koeman nagyszerű munkát végez, gőzerővel fektetik le egy új csapat alapjait. A klub eddig két új labdarúgót szerződtetett: a szerb támadó középpályás, Dusan Tadics 13 millió euróért érkezett a Twentétől, a 29 éves olasz csatárért, Graziano Pellèért 10 millió fontot fizettek a Feyenoordnak.

Egyelőre nem sikerült pótolni minőségben a távozókat, akik közül Dejan Lovren még átigazolási előtt kifakadt és kiteregette a szennyest a Southamptonról: elmondta, szívesen maradt volna, ha  a klubnak vannak ambíciói és megtartja a kulcsembereket. A horvát védő szerint a korábbi elnök, Nicola Cortese januári távozásával kezdődtek a bajok, majd amikor kiderült, hogy Pochettino is elmegy, rájött, minden megváltozott a Szenteknél. Hajlunk rá, hogy neki adjunk igazat...

A Southampton épp egyik rablója, a Liverpool ellen kezdi az új idényt az angol élvonalban.

[1723985] 2014-08-17 14:30:00 Liverpool - Southamptonx;