Spanyol foci

Ugyanazokkal a játékosokkal menne a világbajnokságra Del Bosque

Nem érzi hibának, hogy kiöregedő sztárokat vitt el a világbajnokságra a csúfosan leszerepelt spanyol válogatott kapitánya, aki már előre tekint, és a 2016-os Európa-bajnokságra készül.

Del Bosquénak van mit újraterveznie a spanyol válogatotton

Sokan találgatják, mi lehet a gond a spanyol focival, mi vezethetett oda, hogy a volt világbajnoki címvédő Brazíliában, a csoportmérkőzések alatt előbb 5-1-re alulmaradt Hollandiával szemben, majd 2-0-ra Chilétől is kikapott, hogy aztán Ausztrália három gólos legyűrése már csak a "szép" búcsúhoz legyen elég. Meglátások szerint Del Bosque legnagyobb hibája a kiöregedett, kiégett sztárokba vetett töretlen bizalom és a fiatalítás elodázása volt. A csúfos kudarc azonban érdekes módon nem vezetett a Real Madrid korábbi sikeredzőjének elküldéséhez, a következő Európa-bajnokságra is ő készíti fel az együttest.

"A világbajnokon kapott seb még mindig fáj, de nem lehet a múltban élni. Előre kell néznünk, és megfelelni az új kihívásoknak. A szövetségnek nem volt semmi ellenvetése a maradásommal kapcsolatban. Az eddigi sikerek felülírják azt a kudarcot, amit Brazíliában elszenvedtünk. Ennek ellenére megértem a szurkolók csalódottságát. Ha a válogatott veszít, mindig a játékosokat és az edzőt hibáztatják" - fejtette ki Del Bosque, aki elmondta, ha visszapörgetnék az idő kerekét, és esélyt kapna a világbajnokság újrajátszására, akkor is ugyanazt a 23 játékost hívná be a keretbe, akikkel kiutazott Brazíliába. "Egytől egyig kiváló játékosok, hősök, akik rengeteg örömöt adtak az országnak, így nem változtatnék semmit. Lehet, hogy elbuktunk, de megtettünk minden tőlünk telhetőt".

Annak bizonyítására, hogy Spanyolország nem felejtett el focizni, leghamarabb a 2016-os Eb-kvalifikáció során lesz lehetőség, ahol a kijutást a C csoportban kell kivívnia, méghozzá Ukrajna, Szlovákia, Fehéroroszország, Macedónia és Luxemburg ellen. Az első mérkőzésre szeptember 8-án kerül sor odahaza a macedónokkal szemben. A fogadóirodáknál - brazíliai kudarc ide vagy oda - természetesen a hispánok az esélyesek. Győzelmükre a mindössze 1.04-es szorzót ad, míg a döntetlen 12.00-szeres, Macedónia sikere pedig 35.00-szörös pénzt hozhat a konyhára. A spanyolok Eb-győzelmére is lehet fogadni, a  a németek után a második legesélyesebb gárdának tartja Del Bosque legénységét, végső sikerük esetén tétünk hatszorosát nyerhetjük.

157961