Átigazolás

Az olasz sztárcsatár megérkezett Magyarországra

Szombaton kora délután megérkezett Rómából Magyarországra a Szombathelyi Haladás által kiszemelt, háromszoros olasz válogatott csatár, Tommaso Rocchi, erről a vasi klub számolt be hivatalos honlapján.

Szombat este már Tóth Miklóssal pózolt az olasz csatár - Fotó: vaol.hu

A hatharom.com-on is olvashattátok, hogy jó esély van rá, hogy a legutóbb az olasz második ligás Padovában futballozó, a Lazióban nagy sikereket elérő veterán Rocchi a Haladásban folytassa pályafutását. A háromszoros olasz válogatott csatár 323 első osztályú bajnokin 103 gólt vágott.

A 36 éves támadó dicséretes karriert mondhat magáénak, 2001 és 2004 között az Empoli játékosakánt 104 bajnokin 29 gólt szerzett, majd ezt követően a Lazióhoz került, ahol 241 meccsen 82-szer volt eredményes. 2013 januárjában az Interhez került, ahol 13 találkozón három gólt jegyzett. Rocchi legutóbb a Padova játékosa volt, ahol 18 meccsen 5 gólt rúgott, jelenleg csapat nélküli, szabadon igazolható játékos. Az olasz válogatottban 1996-ban három alkalommal is szóhoz juthatott.

A vaol.hu beszámolója szerint a 36 éves támadó a kora délutáni római járattal érkezett meg Budapestre, a Liszt Ferenc repülőtéren Massimilano Caroletti, a Haladás szintén olasz marketingigazgatója fogadta. A csatár vasárnap Győrben ül tárgyalóasztalhoz Tóth Miklóssal, a Haladás ügyvezető igazgatójával, hogy esetleges szerződése feltételeiről tárgyaljon.

Artner Tamás csapatára rá is fér az erősítés, hiszen a tavaly remeklő gárdából több alapember is távozott, és bár a támadósorban Radó András jelenleg még a zöld-fehéreket erősíti, a pletykák szerint még a nyáron új csapatot találhat magának. Az OTP Bank Liga nyitókörében Artner Tamás együttese hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett az Újpesttől, ám szombaton Kecskeméten megszerezte első pontjait, Nagy Olivér góljával 1-0-ra nyert.

[1732205] 2014-08-02 20:30:00 Kecskemét - Haladásx;