Karrier

Hajnal Tamással szerződést bontott az Ingolstadt

A német másodosztályú klub nem tart igényt a magyar válogatott középpályás szolgálataira, így közös megegyezéssel szerződést bontottak vele.

Hajnal Tamásnak nem jött be a Bundesliga II - Fotó: fcingolstadt.de

Játssz a hatharom.com és a hosszabbitas.hu tippjátékán, és nyerj nagyszerű Bundesliga-relikviákat! A részletekért kattints a tippjáték aloldalára!

Hajnal Tamás már nem a német másodosztályú FC Ingolstadt futballistája, így egy magyar válogatott kerettaggal ismét kevesebb játszik jegyzett, külföldi bajnokságban. A középpályás 2013-ban, többéves Bundesliga-karriert - többek között a Borussia Dortmund és az VfB Stuttgart együttesében is focizott - követően igazolt a Bundesliga II-be, ám nem tudott magának állandó helyet kiharcolni a kezdőcsapatban, az utóbbi időben pedig már az is ritkaságszámba ment, ha egyáltalán játéklehetőséget kapott. Nem meglepő tehát, hogy nem töltötte ki 2016-ig szóló szerződését, inkább kölcsönös megegyezéssel felbontotta azt, így szabadon igazolhatóvá vált.

"Tamás profiként kezelte ezt a bonyolult szituációt. Örülünk, hogy sikerült megtalálni azt a megoldást, ami mindenkinek jó" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Thomas Linke, az Ingolstadt sportigazgatója, míg Hajnal mindössze annyit tett hozzá, hogy kíváncsian néz az "új kihívások" elé.

Arról, hogy a 33 éves és 59-szeres magyar válogatott játékos hol folytatja pályafutását, egyelőre nincsen információ. Az sem tűnik elképzelhetetlennek, hogy hazatér, miután nemrég a Győri ETO-val és a Ferencvárossal is szóba hozták a nevét. Annyi bizonyos, hogy semmit nem kell elkapkodnia, őt ugyanis nem érinti az átigazolási szezon szeptember 1-jei zárása. Szabadon igazolható státusza miatt bármikor aláírhat új egyesületéhez.

bundesliga-2014-2015