NB I

Vannak férfiak és vannak nem férfiak - Artner kiakadt

3-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Szombathelyi Haladás a Paks együttesétől az OTP Bank Liga 6. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. Artner Tamás, a szombathelyiek vezetőedzője rendkívül elégedetlen volt a látottakkal.

Az OTP Bank Liga 6. fordulójának nyitómérkőzését rendezték péntek este Szombathelyen, ahol a Haladás fogadta a Paks együttesét. A hazaiak a tavalyi szezon alapcsapatához képest jócskán gyengébb kerettel rendelkeznek, így nem meglepő, hogy idáig mindössze 4 pontot tudtak gyűjteni. Ellenben a Paks egyike az NB I eddig még veretlen együtteseinek, és ez a szombathelyi vendégjáték után sem változott. Döntetlent hozó első félidő után Rózsa Dániel, a Haladás kapusának hibája miatt vezetést szerzett a Paks, és a mérkőzés végéig meg is tartotta az előnyt.

A lefújás után mindkét edző jogosnak tartotta a 3-1-es végeredményt, a tolnaiakat irányító Csertői Aurél szerint végig kézben tartották a mérkőzést, és Artner Tamás is elismerte a vereség tényét. A szombathelyiek vezetőedzője azonban kemény kritikát is megfogalmazott csapatával szemben.

"Azt lehet mondani, hogy az első félidőben lefutballozott minket a Paks, majd találtunk egy gólt, és visszajöttünk a mérkőzésbe. Úgy érzem, hogy jól is kezdtük a második félidőt, akkor viszont az az óriási hiba eldöntötte a találkozó végkimenetelét, majd utána megint kaptunk egy szerencsétlen gólt. Három olyan gólt kaptunk, amit serdülőszinten sem lehet. Ezeket az egyéni kvalitások, az összeszokottság hiánya okozhatta, a tavalyi négy védőmből egy sem volt a pályán, nem egyszerű dolog ezt megoldani, és jelen pillanatban ezek a hibák még benne vannak a játékunkban. Nem jön nekünk rosszul a válogatott szünet, egy-két játékost be kell még építenünk. Gratulálok Csertői Aurélnak, a jobb csapat győzött. Tavaly volt egy jó csapatunk és jó közönségünk, idén van egy csodálatos közönségünk. Sajnálom a szombathelyi publikumot, amely kiállt mellettünk. A két csapat közötti kvalitásbeli különbség döntött, három egyéni hibából kaptuk a három gólt. Kérdezték korábban, hiányzik-e Guzmics Richárd? Igen, hiányzik. Hiányzik-e Nagy Gábor és Simon Ádám? Igen, hiányoznak. Velük ugyanis elveszítettük a tengelyünket. Muszáj egy-két meghatározó játékost tenni a csapatba. Ami Rózsa Dánelt illeti, sok meccset hozott már nekünk, és nem mindegy kik mögött játszik. Amúgyis, a csapatban "vannak férfiak" és vannak, akik "nem férfiak". Idén azoknak kell játszaniuk, akik tavaly a háttérben vannak. Úgy könnyű futballozni, hogy beteszek valakit kilenc jó játékos mellé" - nyilatkozta a találkozó után Artner Tamás.

Újabb vereségével a Haladás továbbra is az alsó házban foglal helyet, a zöld-fehérek négy ponttal a 11. helyen állnak. A szezon előtt még potenciális kiesőjelöltnek titulált Paks veretlenül, négy győzelemmel és két döntetlennel a Videoton mögött a második helyet foglalja el.

OTP Bank Liga
6. forduló
Szombathelyi Haladás-MVM Paks 1-3 (1-1)
Szombathely, 4000 néző, v.: Solymosi
Gólszerzők: Gaál (42.), illetve Fiola (30.), Könyves (51., 77.)
Sárga lap: Devecseri (15.), Szakály A. (40.), Katona (58.), illetve Tamási (33.)
Haladás: Rózsa - Devecseri, Dvorschák, Katona - Schimmer, Iszlai (Varga G., 69.), Szakály A. (Jancsó, 69.), Nagy O., Halmosi - Zamostny (Németh M., a szünetben), Gaál B.
Paks: Molnár P. - Fiola, Kovács G., Gévay - Báló - Könyves, Bartha (Kiss T., 87.), Kecskés, Tamási, Bertus - Simon A. (Haraszti, 65.)

[1732234] 2014-08-29 19:00:00 Haladás - Paksx;
2014-08-29;212
2014-08-30;212
2014-08-31;212
164237