La Liga

Ancelotti dühös, Luis Enriquét meglepték

Három pont előnyre tett szert a Barcelona az örök rivális Real Madriddal szemben, miután a királyi gárda kétgólos vereséget szenvedett San Sebastianban a Real Sociedad vendégeként. Carlo Ancelotti magára vállalta a felelősséget, Luis Enrique pedig érthetően úszott a boldogságban.

Ancelotti szerint csapata hozzáállása okozta a vesztüket / AFP

Real Sociedad - Real Madrid (4-2)

Cristiano Ronaldo nélkül, de az új nyári igazolásokkal a fedélzeten vágott neki a forduló rangadójának a Real Madrid, amely az álomszerű kezdés után rémálommal felérő mérkőzést produkált számukra. Sergio Ramos és Gareth Bale révén már az első 10 perc végén 2-0-ra vezetett a királyi gárda, ám a baszkok még a szünet előtt egalizáltak, hogy a fordulás után a földbe döngöljék a fővárosiakat. "Ez egy olyan vereség volt, ami egyáltalán nem tetszett, mert azt gondolom, hogy játszhatsz olykor rosszul, de amikor 2-0-s előnyben vagy, megfelelő hozzáállást kellene mutatni" - nyilatkozott a mérkőzés után érthetően elégedetlenül Carlo Ancelotti, aki elvitte a balhét csapata gyászos produkciója láttán. "Ez az én felelősségem. Valamit változtatni kell, és változtatni is fogunk. Szomorú  vagyok, mert nem tetszett, ahogy a csapatom játszott. Gyorsan változtatnunk kell néhány dolgon, mert nem áll jól a szénánk" - fogalmazott az olasz tréner, aki azért talált pozitívumot a vasárnapi találkozóban. "Nem könnyű értékelni ezt a meccset, mivel két külön részből állt. Az első 30 percben jók voltunk, és nagyszerűen koncentráltunk. A meccs további része viszont már nagyon rossz volt, azt hittük, a három pont már zsebben van. Túl sok szabálytalanságot és szögletet hoztunk össze. Nem volt megfelelő a védekezésünk sem, túlságosan puhányan kezdtünk. A játék képe sokat változott, és mi rosszul védekeztünk, hiányzott a megfelelő egyensúly."- világított rá a vereség okai a madridiak vezetőedzője.

[1778048] 2014-08-31 21:00:00 Real Sociedad - Real Madridx;
[1778048] 2014-08-31 21:00:00 Real Sociedad - Real Madridx

És ha már egyensúly, sok szurkoló értetlenül vette tudomásul, hogy Xabi Alonsót miért kellett eladni a Bayern Münchennek, miközben hiányában a középpályás védekezés közel sem a tavalyi szinten működik. Ancelotti szerint azonban ez nem varrható egy vagy két játékos nyakába, így elutasította az erre vonatkozó kritikákat is. "Ez nem olyan probléma, ami egy játékosra vezethető vissza, ez egy általános probléma. A csapat azután kapott ki, hogy csinált egy fantasztikus első 30 percet. Amikor nem a megfelelő a hozzáállás, teljesen lényegtelen, hogy Xabi Alonso pályán van-e vagy sem" - mondta az olasz, aki védelmébe vette a nyári érkezőket is. "Az új játékosoknak még időre van szükségük, de jól illeszkedtek be. Az ilyen meccsek mindig nehezebbek az újaknak, mint a régieknek. Ez a vereség semmit nem változtat az átigazolásokon. Meg kell változtatnunk a hozzáállásunkat és a koncentrációnkat az effajta meccseken."

A Real Madridnak jól jön tehát a kéthetes szünet, bár a válogatott meccsek alatt a kezdőemberek aligha pihennek majd. A király gárda két forduló után tehát három ponttal áll a bajnokságban, a Barcelonától három, az Eibart legyőző Atlético Madridtól pedig egy ponttal van lemaradva. Legközelebb szeptember 13-án játszik bajnokit a Real Madrid, méghozzá a bajnoki címvédő Atléticóval a Santiago Bernabéu-ban. Nem akármilyen találkozóra van kilátás.

Sandro gólja 3 pontot ért a Barcelonának / fcbarcelona.es

Villarreal - Barcelona (0-1)

A csereként beálló és élete első felnőtt mérkőzését játszó Sandro késői góljával szerezte meg a három pontot a Barcelona a Villarreal otthonában, így megőrizte helyét a tabella élén. A katalánok végig óriási fölényben futballoztak, a 73 százalékos labdabirtoklás és a 20 kapura lövési kísérlet sokat elárul a meccs képéről. "Amióta megérkeztem a Barcelonához, elégedett vagyok mindennel, a játékosok hozzáállásával is" - kezdte a mérkőzés utáni értékelését Luis Enrique. "Sokat kell még fejlődnünk, de a hajlandóság a csapat részéről számomra megdöbbentő" - árulta el a katalánok vezetőedzője.

[1778052] 2014-08-31 19:00:00 Villarreal - Barcelonax;
[1778052] 2014-08-31 19:00:00 Villarreal - Barcelonax

A Barcelona két győztes meccsel a háta mögött várhatja a válogatott mérkőzések miatti kéthetes szünetet, a ligában megszerzett hat pont ideális állapotot jelent most a katalán fővárosban. "Szenvedélyes mérkőzés volt, lüktetett a tempó, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a pálya minősége nem vált a csapatok segítségére. Mindkét együttes törekedett a jó futballra. A Villarreal kivárásra játszott, és vezetett néhány igen veszélyes támadást is. Az eredmény egy csomó jó dolgot tesz velünk, különösen ha figyelembe vesszük, hogyan sikerült elérni"- örvendezett a tréner, aki bátran nyúl hozzá a fiatal és még tapasztalan játékosokhoz is, ám az eredmények egyelőre őt igazolják. "Nagyon örülök, hogy a fiatalok ilyen sokat hozzátesznek a játékhoz. Boldogok vagyunk, hogy Sandro és a többiek ilyen dolgokra képesek" - tette hozzá Luis Enrique.

A Barcelona tehát második bajnokiját is megnyerte, ezzel egyedüli 100 százalékos csapatként áll a tabella élén. A gránátvörös-kékeken kívül mindenki veszített már pontot, ráadásul az összes többi csapat kapott már gólt, míg a katalánok védelme egyelőre "szűz" maradt. Lionel Messi és társai legközelebb két hét múlva folytathatják menetelésüket, szeptember 13-án az Athletic Bilbao látogat a Nou Campba.

2014-08-29;87
2014-08-30;87
2014-08-31;87
165952