Nemzetközi foci

Robinho és Marcelo bekerült a brazil keretbe

Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sérülés miatt változtatott csapata keretén.

Robinho újabb esélyt kapott

Dunga augusztus 20-án hirdetett keretet, de kénytelen volt változtatni, miután a Zenit csatára, Hulk megsérült a Lokomotív Moszkva elleni mérkőzésen. A szövetségi kapitány a Santos támadóját, Robinhót hívta be a brazil keretbe. A Real Madridot és a Milant is megjárt támadó 92-szer szerepelt a selecaóban, utoljára tavaly novemberben, a Chile elleni barátságos mérkőzésen kapott lehetőséget. A Real Madrid védője, Marcelo szintén utólag kapott meghívót, mert a Porto légiósa, Alex Sandro is kidőlt.

Brazília szeptember 6-án, barátságos mérkőzésen, Miamiban, Kolumbia ellen lép pályára. Dunga tíz olyan játékost visz magával, aki a világbajnokságon is szóhoz jutott. A selecao a negyedik helyen végzett a hazai rendezésű vb-n, a bronzmeccset Hollandia nyerte meg 3-0-ra. Luiz Felipe Scolari a torna után lemondott, utódja Dunga lett, aki másodszor kapta meg a bizalmat, 2006 és 2010 között már volt kapitány, 2007-ben Copa Américát, 2009-ben Konföderációs Kupát nyert a nemzeti csapattal. A 2010-es vb után menesztették, miután a válogatott a negyeddöntőben búcsúzott Dél-Afrikában.

Brazília a jövő évi Copa Américán javíthat renoméján. A chilei tornán jelenleg a vb-ezüstérmes Argentína számít favoritnak.

A 2015-ös Copa América győztese a  szerint:
Argentína 3.25
Brazília 4
Chile 4.5
Kolumbia 7.5