Sportfogadás

Tipperősség? Az meg mi?

Sokan jelezték felénk, hogy nem teljesen világos a hatharom.com Protipp-rendszerének profitszámítási módja, ezért most elsősorban azokhoz szólunk, akik számára újdonsággal szolgál egy-két alapfogalom tisztázása. Mi az a tétegység és miért érdemes használni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattok most választ.

A profitábilis sportfogadás talán legfontosabb szabálya a bankroll-menedzsment szigorú betartása. A bankroll-menedzsment fogalmáról és annak használatáról a Sportfogadó-suli keretein belül már olvashattatok korábban a hatharom.com-on (a részletes cikket itt találjátok a témában).
A legtöbb kezdő sportfogadó azt gondolja, ahhoz hogy sikeresen művelje ezt a kiváló és szórakoztató hobbit, elegendő annyi, hogy jól tippel. Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy ezt a tévhitet eloszlassuk, ugyanis ez nem elegendő. Rengeteg olyan játékossal találkoztunk már, akik alapvetően kiválóan tippelnek, mégsem képesek hosszútávon nyerni, méghozzá azért, mert helytelenül, vagy abszolút nem alkalmaznak bankroll-menedzsmentet. A bankroll-menedzsment a sportfogadás legfontosabb eleme, hiszen ennek segítségével akkor is elkerülhetjük a csődöt, amikor abszolút nem jönnek az eredmények, vagy ideiglenesen vesztőszériába kerülünk.

Talán a legegyszerűbb és legáltalánosabb módja a bankroll-menedzsmentnek, ha minden egyes fogadásra ugyanakkora összeget, azaz egy előre meghatározott tétet pakolunk fel, de rendkívül fontos, hogy a bankroll nagyságához képest továbbra is kis összeget kockáztatunk. Ám ahogy idővel egyre jobb sportfogadóvá válunk, látni fogjuk, hogy vannak nagyon erős tippjeink, és kicsivel gyengébbek is. A hatharom.com tippmesterei éppen ezért az úgynevezett skálás-módszert alkalmazzák. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tippmesterek a PROTIPP-rendszerbe feladott tippek mellé egy tipperősséget is hozzárendelnek, így jelezve a vásárlók felé, hogy az adott fogadást milyen erősségűnek vélik.

Na de mi az a skálás-módszer? A skála meghatározásakor osszuk el a tőkénk öt százalékát tíz felé, és megkapjuk, hogy mekkora lesz az az egység, amivel fogadhatunk. Ezt követően tudni fogjuk, hogy ha egy 5/10-es tippet játszunk meg, akkor öt ilyen egységet kell tennünk a tippre.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Tegyük fel, hogy van 10 ezer forintunk, amit maximum egy fogadásra szánnánk, azaz a 10 ezer forint a maximum, vagyis a 10/10-es erősségű tipp. Ez azt is jelenti, hogy egy egység jelen esetben 1000 forintnak felel meg, így az előző példánál maradva egy 5/10-es erősségű tippet értelemszerűen 5000 forinttal játszunk meg.

Bízd a piszkos munkát másra és arasd le a babérokat!

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy ajánlatos betartani a tippmesterek tétjeit, hiszen csak ebben az esetben tudjuk garantálni a hosszútávú profitot. Ha valaki eltér a tippadója tanácsától, nem ugyanazok a százalékok és számok jönnek majd ki nála, mint a tippmesternél, ez pedig adott esetben keserűséget és csalódottságot is okozhat.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a hatharom.com PROTIPP-rendszere egyre sikeresebb, és továbbra is azon dolgozunk, hogy minél szélesebb közönséggel megismertettessük a profi sportfogadás világát. A tippmestereink az elmúlt hetekben rendkívül sikeres időszakot mondhatnak magukénak - a múlt héten például rekordot jelentő profitot sikerült szállítaniuk - így most igazán megéri a profikkal tartani! Első hallásra sokan óvakodnak attól, hogy fizessenek a tippekért, ám nem mindegy, hogy hol és mennyiért juthatunk hozzá a fogadásokhoz. Ne feledjétek, a hatharom.com Magyarország egyetlen hitelesített tippszolgáltatását nyújtja, ahol hozzáértő tippmesterek adják a tippeket, amelyeket minden esetben szöveges indoklással alá is támasztanak!

Ha kérdésed merül fel a PROTIPP RENDSZER működésével kapcsolatban, egyszerűen és gyorsan választ kaphatsz aSúgó menüpontra kattintva. Természetesen emailben (info@hatharom.com), a fórumon és a hozzászólásokban is várjuk észrevételeiteket!