El clásico

Ancelotti és Luis Enrique szerint is jobb volt a Real

3-1-es győzelmet aratott a Real Madrid szombat este a Barcelona felett az idény első El clásicóján. A fővárosiak érthetően elégedettek voltak az eredménnyel, míg a katalán oldalon elismerték, hogy ezúttal nem érdemeltek győzelmet.

Ancelotti érhetően elégedett volt a látottakkal /realmadrid.com

Hiába szerezte meg Neymar révén a vezetést a Barcelona a szombati csúcsderbin, a házigazda Real Madrid végül teljesen megérdemelten 3-1-es győzelmet aratott legnagyobb riválisa ellen. A mérkőzés után sokféle vélemény látott napvilágot, mindkét csapat kapott a kritikákból, a madridiakat a kontrajáték, a katalánokat pedig a gyenge védekezés miatt találta meg a közvélemény.

A királyi gárdát trenírozó Carlo Ancelotti ugyanakkor elégedett volt fiai produkciójával, véleménye szerint játékosai betartották az előzetesen megbeszélteket. "Elégedett vagyok a csapattal, mert egyedülálló az a profizmus, ami a játékosok munkáját jellemzi. Képesek rá, hogy koncentráljanak és kövessék az instrukciókat és a játékfilozófiánkat. Nehéz dolog más csapatokkal összehasonlítani a miénket, de azt hiszem, hogy nagyon komoly együttesünk van" - mondta az olasz szakvezető, aki azért látott hibákat a 90 perc során. "A védekezésünk olykor nem volt magas színvonalú, de közös erővel próbáltuk ezeket kiküszöbölni. Komoly, profi játékosaim vannak, akik tisztában vannak vele, mit jelent a Real Madridért dolgozni."- tette hozzá.

"A befektetett munkának meg lett a gyümölcse. Nem veszítettük el a fejünket a bekapott gól után sem. Ragaszkodtunk a tervünkhöz. Nagyon sok minden tetszett ezúttal a csapatomat illetően, jól játszottunk, és magas tempót diktáltunk" - mondta Ancelotti, aki szerint már az első félidőben eldönthették volna a meccset, de a fordulás után kijött az akarat és megérdemelten nyerték meg a meccset. "Nagyon jó formában vagyunk, nem tudom, hogy megtaláltuk-e a tökéletes felállást vagy nem. A következő meccseken lesznek nehéz pillanataink, ha elveszítünk egy találkozót, az nem jelenti azt, hogy nem jó a formula. A fizikális szempont nagyon fontos, és mi nagyon magas tempót diktálunk, és kiváló mentális állapotban is vagyunk."

"A győzelem nagyon fontos volt a számunkra, mert egy nagyon erős csapat ellen kellett pályára lépnünk. Sikerült csökkentünk a hátrányunkat a tabellán, ez volt a célunk, tehát elégedettek lehetünk" - zárta gondolatait Ancelotti.

Vereséggel debütált a nagy hármas / fcbarcelona.es

Vezetőedzőként első El clásicóján van túl a gránátvörös-kékeket dirigáló Luis Enrique, aki váratlant húzott azzal, hogy az uruguayi Luis Suárezt a kezdőbe jelölte. "Jól kezdtük a meccset, de utána ellenfelünknek tisztább helyzetei voltak. Elérhettük volna, hogy 2-0-ra vezessünk, de összességében egy nagyon kemény első félidőt játszottunk. Ez a meccs megmutatta, hogy vannak olyan jó csapatok, mint mi, vagy jobbak is" - nyilatkozta a játékosként mindkét csapatban megforduló tréner.

A Barcelona szezonbeli második vereségét könyvelhette el, a BL-ben a PSG otthonában elszenvedett zakó után a bajnokságban is odalett a veretlenség. "A két meccs között van különbség, Párizsban sokkal többet érdemeltünk volna, míg ezúttal a Madrid volt az, amely jobban rászolgált a győzelemre" - ismerte be Luis Enrique.

A bajnokságban nem csak a veretlensége ért véget a Barcelonának, hanem a védelem feltörhetetlensége is, szombaton Claudio Bravo 754 perc után kapott ismét gólt. "Lógó orral távoztunk a Bernabéu-ból, hiszen győzni jöttünk Madridba" - mondta a chilei portás. "Nem koncentráltunk eléggé, és a második félidőben nem tudtuk jól kontrollálni a játékot. A Real hátul nagyon jól zárt, nem hagytak számunkra területeket. Személy szerint jól éreztem magam, hiszen most debütáltam a clásicón, de nyilván egy kicsit szomorú is vagyok, hiszen 0 ponttal mehetünk haza".

A szombati meccs után a Barcelona megőrizte vezető helyét a tabellán, de előnye a Real Madrid mögött mindössze egy pontra olvadt. A jövő héten a Barcelona a Celta Vigót fogadja, míg a királyi gárda a Cordóba vendége lesz.

[1778121] 2014-10-25 18:00:00 Real Madrid - Barcelonax
[1778121] 2014-10-25 18:00:00 Real Madrid - Barcelonax;
165952
8812#00