Kosárlabda

Sorsdöntő meccs előtt az Olaj

A múlt heti, oroszországi vereséget követően csak a győzelem az elfogadható eredmény Dragan Alekszicsék számára a VEF Riga ellen, már amennyiben tovább akarnak jutni az Eurocup D-csoportjából. A siker pedig könnyedén összejöhet az Olajnak, amely csapat sikerrel hangolt a hétközi kupamérkőzésre.

Sorsdöntő meccs következik a szolnoki kosarasok számára. - Fotó: abaliga.com

Nem hazudunk, ha azt állítjuk, hogy a D-csoport két leggyengébb csapata néz farkasszemet szerdán Debrecenben, ahol a Szolnoki Olaj a VEF Rigával találkozik. Amelyik csapat elveszíti a hétközi mérkőzést, az szinte biztos, hogy nem jut tovább az Eurocupban.

Már az odavágón is volt esélye a győzelemre Dragan Alekszics tanítványainak Rigában, azonban a siker akkor elmaradt, köszönhetően a borzasztó első negyednek. A rossz kezdés többször is problémát jelentett a bordó-feketéknek az idei szezonban, azonban ebből úgy néz ki, hogy kigyógyultak Vojvoda Dávidék. Manapság inkább a második 10 perc az, amikor nem megy az Olajnak, Szentpéterváron 18 (!), míg a Zadar ellen 12 (!) ponttal bukta el a csapat ezt a játékrészt. Ezek főleg annak tudható be, hogy a Szolnoknál jelenleg sok a sérült, így amíg az első sor bírja szuflával, addig nincs különösebb probléma, de mivel a kispadról nem érkezik minőségi pótlás, így komoly hátrányt szedhet össze a bordó-fekete csapat a második negyedben.

Fogadás a mérkőzés győztesére* - a     szorzói
Szolnoki Olaj VEF Riga
1.40 2.45
A "Fogadás a mérkőzés győztesére" típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!

Szerdán mindkét csapatnak reális van esélye a győzelemre, a gárdák közel azonos erősségűek, azonban a sérültek viszont gyengítik a hazaiak esélyeit, hiszen jóval kevesebb játékos közül tud választani Dragan Alekszics mester. Lazeric Jones és Keller Ákos továbbra is maródi, a kulcsjátékosok egyre fáradtabbak, nem bírják végig a 40 percet, pótolni pedig nem igazán lehet őket, amit az előző két meccsen is bebizonyított az Olaj, ráadásul Parrish Pettyt is elküldte a csapat, igaz, a légiós az Eurocupban nem is szerepelhetett. Igaz, Teddy Gipson személyében egy új játékossal bővült a magyar bajnok kerete, de a az Igokea volt játékosa jó pár hónapot kihagyott, így fizikailag nincs a topon.

Nincs tehát könnyű dolga a bordó-feketéknek, főleg, hogy a lettek a tipikus gyors tempójú kosárlabdát játsszák, avagy futással próbálják meg legyőzni az ellenfeleiket. A mérkőzés kulcsa az lesz, hogy a szolnokiak rá tudják-e erőltetni akaratukat a Rigára, tudják-e lassítani a tempót olyannyira, hogy az már nekik kedvezzen? Ha igen, akkor nyert ügyük van, ha nem, akkor bizony nagy az esélye annak, hogy az Olaj csoportutolsóként esik ki az Eurocupból.

"A sok sérültünk miatt nehéz meccsünk volt a Zadar ellen, két fontos játékosunk is hiányzott, Milosevics pedig edzés nélkül, beinjekciózva játszott. Nagyon elégedett voltam azzal, ahogy a többiek reagáltak erre a helyzetre, a beugró Tóth Zoltán hihetetlen volt, nagyszerűen segített minket, bevallom őszintén, nem számítottam erre, nagyon meglepett, Vojvoda pedig szenzációs mérkőzést produkált. Jelen pillanatban nagyon fontos volt ez a győzelem számunkra. A Riga egy nehéz ellenfél, nagyon keményen játszanak a lettek. Nem képviselnek olyan minőséget, mint a többi csapat a csoportunkban, de nagy szenvedéllyel és vággyal játszanak, illetve fizikálisan nagyon erősek. Teddy Gipson személyében egy új játékossal bővültünk, aki néhány hónap kihagyás után nincs százszázalékos állapotban, de a meccs egyes szakaszában megpróbáljuk majd használni. Ismerem őt korábbról, egy tapasztalt játékosról van szó, aki tudja, hogyan kell játszani. Meglátjuk, milyen formában van. Bízom benne, hogy sok szurkoló elkísér minket Debrecenbe, és győzelemmel ajándékozzuk meg őket. Keller és Jones játékára továbbra sem számíthatok." - mondta Dragan Alekszic a bb1.hu-nak.

Fogadás a mérkőzés győztesére hendikeppel* - a     szorzói
Szolnoki Olaj -5,5 VEF Riga +5,5
1.80 1.75
A "Fogadás a mérkőzés győztesére hendikeppel" típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!

A problémák ellenére a     a Szolnokot hozta ki a mérkőzés esélyesének, méghozzá a magyar fogadóiroda szerint az Olaj 5,5 pontos favorit. Ami a pontok számát illeti, az oddsmesterek viszonylag sok, 150 pont közeli pontmennyiségre számítanak.

Fogadás a mérkőzés pontjainak számára* - a     szorzói
150, alatt 150,5 felett
1.85 1.70
A "Fogadás a mérkőzés pontjainak számára" típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!
Szolnoki Olaj-VEF Riga (lett)
Eurocup, D-csoport, 7. forduló
Szerda, 19:00, Debrecen
TV: Sport1
A D-csoport állása
# Csapat M GY V DP KP P
1. Besiktas 6 5 1 465 418 11
2. Himki Moszkva 6 4 2 516 468 10
3. Olimpija Ljubljana 6 4 2 470 474 10
4. Zenit Szentpétervár 6 3 3 518 492 9
5. Szolnoki Olaj 6 1 5 452 503 7
6. VEF Riga 6 1 5 430 496 7