NB I

Összeérett a csapat, a dobogó a cél - Elek Ákos

Elek Ákos, a DVTK csapatkapitánya kitűzte a célt: érmet kell szereznie idén a Diósgyőrnek.

Rendkívül fontos győzelmet zsebelt be a Diósgyőr múlt hétvégén a Bozsik Stadionban. Szivics Tomiszlav együttese nem csak a második helyen tanyázó MTK-hoz került egy lépéssel közelebb, de augusztus 24-e óta tudott ismét otthonától távol bajnokit nyerni. Elek Ákos, a piros-fehérek csapatkapitánya örül a győzelemnek, de már kitűzte a legfontosabb célt az idény végére.

"Jó mérkőzést játszottunk az MTK ellen. Felkészültünk ellenfelünkből, és fontos volt, hogy sokat birtokoljuk a labdát, ami szerencsére sikerült is - nyilatkozta a dvtk.eu-nak Elek. A középpályás értékelte az eltelt 15 fordulót is: "A csapat - két mérkőzés kivételével - jól teljesített és a maximumnál is többet hozott ki magából. Nem szabad elfelejteni, hogy számunkra korán kezdődött az idény, a magyar csapatok közül mi  kezdtünk - a Ferencvárossal együtt - a leghamarabb, július elején az Európa Liga selejtező körében. Ott is helytálltunk. A bajnokságban egyedül a pápai és a paksi meccsel nem tudunk elszámolni. Törvényszerű, hogy egy hosszú szezonban valamikor jön a hullámvölgy, annak örülök, hogy ez nem tartott sokáig."

Diósgyőr#hun-diosgyor

A 26 éves válogatott játékos fontos tényezőnek tartja, hogy már összeérett a csapat, így pedig a tavalyi ötödik helynél akár előrébb is végezhet a csapat. "Az előző idényben a DVTK egy formálódó csapat volt új edzővel, új játékosokkal. Nyáron is érkeztek újak, de mára jobban összeérett a társaság. Tavaly az “őszi” harmadik hely után nem sikerült megszerezni a bronzérmet, amiben közrejátszott az is, hogy egy idő után a Magyar Kupa és a Ligakupa fontosabb lett a bajnokságnál, hiszen hosszú évek után szerepelhetett a DVTK kupadöntőben, mindjárt kettőben is. Most tavasszal már nem játszunk a Magyar Kupában, ezért bízom benne, hogy minimum meg tudjuk tartani a jelenlegi pozíciónkat."

A borsodiak szombaton ahhoz a Puskás Akadémiához látogatnak, amely együttes idén mindössze egy vereséget szenvedett hazai pályán.

[1732320] 2014-11-29 18:00:00 Puskás Akadémia - Diósgyőrx;
2014-11-28;212
2014-11-29;212
2014-11-30;212
164237