NB I

A Sevillától igazolt csatárt az ETO

Megállapodott egymással a Győri ETO FC és a tízszeres bosnyák válogatott csatár, Miroslav Stevanovic, így a 24 éves játékos Győrben folytatja pályafutását.


A kisalföldiek hivatalos honlapjának beszámolója szerint a csatár legutolsó klubja a spanyol első osztályú FC Sevilla volt, ahol azonban szabadon igazolhatóvá vált, így ingyen került Győrbe. 

A győriek közlése szerint a támadó leigazolásában óriási szerepe volt a sportigazgató, Szasa Stevanovics kitűnő sportszakmai kapcsolatainak. Miroslav Stevanovic szerződése 2018. június 30-áig szól az ETO-hoz, Djordje Kamber után ő lesz a második olyan labdarúgója a klubnak, aki bosnyák válogatottként kerül Győrbe. 

Miroslav Stevanovic öt évvel ezelőtt a Vojvodina együttesében mutatkozott be a szerb élvonalban, és közben rendszeresen tagja volt a bosnyák korosztályos válogatottaknak. 2012-ben tagja lett a felnőtt válogatottnak is, és még abban az évben Wales ellen megszerezte az első gólját is nemzeti színekben. Játéka felkeltette a spanyol bajnokság egyik élcsapatának, az FC Sevilla vezetőinek az érdeklődését, így tavaly januárban az Európa Liga-győztes együtteshez igazolt 3 millió euróért. Andalúziában azonban kevés játéklehetőséget kapott, így először az Elche-hez, majd az Alaveshez került kölcsönbe, majd végül a spanyol együttes szabad listára tette a játékost. 

Az ősszel pocsék teljesítményt nyújtó ETO-nál nagy játékosmozgásra lehet számítani a télen, hiszen a klub 9 játékostól is megszabadulhat a szünetben. "A Győri ETO FC vezetése és a szakmai stáb az elmúlt hetekben felmérte a jelenlegi játékosállományt, és meghozta döntéseit a változásokról. Ennek értelmében megfelelő ajánlat esetén nem gördít akadályt a klub kilenc játékos távozása elé. Ez azt jelenti, hogy élő szerződése ellenére szabadon tárgyalhat a jövőjéről Milos Kocic, Valentin Babic, Leandro Martinez, Michal Svec, Völgyi Dániel, Dudás Ádám, Varga Roland, Sváb Dániel és Stieber András is." - olvasható az eto.hu-n a klub közleménye.

164237