Angol foci

Agüero állapota nem sokat javult

Sérülése miatt még legalább további egy hónapot kell kihagynia a Manchester City argentin gólzsákjának.

Agüro még egy hónapig harcképtelen lesz / AFP (archív)

Jó formában várhatja az ünnepi őrületet a Manchester City, amely az elmúlt hetek remeklésének köszönhetően felzárkózott a Chelsea nyakára. Az Égszínkékek az utolsó nyolc tétmérkőzésüket megnyerték, ebből hat angol bajnoki találkozó volt, így immáron mindössze három pont a címvédő hátránya a londoniakkal szemben.

A City kiváló szériája már csak azért is megsüvelendő, mert Manuel Pellegrininek ideig-óráig több klasszisáról is le kellett mondani az elmúlt időszakban, a chilei menedzser elmondása szerint például a csapat házi gólkirálya további egy hónapig még biztosan nem lesz bevethető.

Manchester City#eng-manchester_city

A 14 Premier League-gólnál járó Agüero még december 6-án, az Everton elleni bajnoki első perceiben sérült meg, az akkori diagnózisok pedig hathetes kihagyást jósoltak. Pellegrini szavai azonban felülírják az akkori álláspontot. "A sérültjeink ugyanazok, mint a múlt héten - Sergio, Dzeko, Jovetics és Kompany nem lesz fitt az első meccsre" - mondta a dél-amerikai tréner. "Jovetics és Kompany talán a következő héten már visszatérhet, de Dzeko és Agüero csak január második felében lesz újra bevethető".

Nem feltétlenül kedvez a City-nek, hogy Frank Lampardnak elvileg a téli szünetben el kell hagynia a klubot és csaltakoznia kell a New York City FC-hez, ám a hírek szerint a manchesteriek marasztalnák a 36 éves középpályást a szezon végéig. A klubnál bizakodnak a játékos ügyében, így könnyen elképzelhető, hogy Lampard még egy fél évet marad a szigetországban.

A címvédő Manchester City viszonylag szerencsés volt a sorsolásnál, hiszen az ünnepi menü nem tűnik "fogyaszhatatlannak". Pellegriniék pénteken a WBA otthonába látogatnak, majd 28-án fogadják az újonc Burnleyt, majd elsején a Sunderland elleni meccs következik hazai pályán. 

[1724161] 2014-12-26 16:00:00 West Bromwich Albion - Manchester Cityx;
2014-12-26;47
163919
premier-league-2014-2015