Copa America

Kellemetlen ellenfélen át vezet Messiék útja a döntőbe

Szerdán a második elődöntőben Argentína Paraguayjal csap össze Chilében. Mindkét gárda az előző kört csak büntetőkkel abszolválta, így nem kizárt, hogy ismét hosszabbításba torkollik a mérkőzés.

Ellenfélre vár Chile együttese a Copa América döntőjében, az ellenfél pedig szerda hajnalban derül ki. Ekkor lép pályára ugyanis Concepciónban Argentína és Paraguay gárdája a második elődöntőben. Habár egyértelműen Leo Messiék az esélyesei a párharcnak, az argentinek aligha becsülhetik le a piros-fehéreket, hiszen éppen ősi riválisuk, Brazília testén keresztül jutottak el a legjobb négy közé.

A két együttes a csoportküzdelmek során már megmérkőzött egymással, akkor 45 percig úgy tűnt, a torna nagy esélyese kiütéssel kezdheti a Copát, ám a második játékrészben Ramon Diaz fiai megemberelték magukat és döntetlenre mentették a mérkőzést. Az első gól szerzője, Valdez úgy véli, tanultak a hibáikból: "Nem akarjuk ugyanazokat a bakikat elkövetni, mint az első játékrészben, amikor szinte nálunk sem volt a labda. Dél-Amerikai legjobb négy csapata között vagyunk már, megérdemeljük, hogy tiszteljenek minket".

A csoportkörbeli mérkőzésük góljai

Noha a torna előtt egyértelműen az Albiceleste végső győzelmét várták a szakértők és a bukmékerek is, Tata Martino csapata közel sem nyújt meggyőző teljesítményt, amely inkább a gólokban mutatkozik meg, mintsem a játékban "Úgy gondolom, pénteken játszottunk a legjobban a Martino-éra alatt. Tökéletes volt minden, csak nem tudtunk a kapuba találni" - beszélt az egyik gólfelelős, Javier Pastore a Kolumbia ellen elődöntőről, melyet csak büntetőkkel nyert meg Argentína.

[1867885] 2015-07-01 01:30:00 Argentína - Paraguayx;

Nagyon nehéz dolga lesz Messiéknek, ez nem is kérdés. Habár Paraguay hazai pályán kívül ebben az évezredben egyszer sem tudta megverni az argentin csapatot, valamint a Copát megelőző három meccsből pedig mindhármat megnyerték az égszínkék-fehérek, Paraguay masszív futballjáról már többször tanúbizonyságot nyerhettünk. Ráadásul Martinónak három játékosára is figyelnie kell, hiszen Messi, Agüero és Mascherano is kihagyja a döntőt, amennyiben sárgát kap.

Hasonló gondolataink vannak, mint a Chile-Peru meccs kapcsán, miszerint a papírforma győzelem szorzója túl kicsi. De itt sok gól helyett inkább arra tippelnénk, hogy az argentin kapu érintetlen marad, melyre 1.65-ös oddsot kínál a    .

Fogadás a végeredményre    
Argentína Döntetlen Paraguay
1.40 3.95 7.50
Fogadás a gólok számára    
0-1 2-3 4-5 6+
2.95 1.90 4.20 15.75