Nemzetközi Foci

CR7 megy az olimpiára?

Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic részvételére is van esély a 2016-os olimpiai játékokon.

Azzal, hogy Portugália bejutott a legjobb négy közé (sőt, azóta már a döntőbe is) az idei U21-es Európa-bajnokságon, biztosította helyét a 2016-os riói olimpián is. Mivel az ötkarikás játékokon a válogatottaknak lehetősége nyílik három 23 éven felüli játékost is delegálni, reális esély kínálkozik arra, hogy néhány együttes legnagyobb neveit küldje ki.

Az egyik ilyen sztár lehet Cristiano Ronaldo, akinek klubkarrierjét aranyérmek, rekordok és dicsőség lengi be, a portugál nemzeti tizenegyben azonban vajmi kevés sikerélmény jutott neki. "Igen, ez is egy lehetőség. Három olyan játékost vihetünk magunkkal, akik elmúltak már 23 évesek, így Cristiano Ronaldo az egyik opció. De egyelőre nem gondoltunk túl sokat a tornára" - nyilatkozta Fernando Gomes, a Portugál Labdarúgó Szövetség elnöke.

A 2016-os olimpiai játékokra 16 csapat jut ki, a rendező Brazília mellett eddig Argentína, Portugália, Németország, Dánia és Svédország már kvalifikálta magát. Ugyanakkor az augusztus 3-a és 20-a között rendezendő játékok véghajrája már jócskán beleesik a La Liga startjába, ráadásul június 10-e és július 10-e között Portugáliát akár még a franciaországi Eb is érintheti.

Érdekesség, hogy nem Ronaldo lehet az egyetlen világsztár a riói játékokon, hiszen korábban Zlatan Ibrahimovic is úgy nyilatkozott, hogy amennyiben lehetősége nyílik játszani az olimpián, szívesen vállalná a szereplést.