Bajnokok Ligája

A csapat, amelynek edzője inkább nyaralni ment a BL helyett

Az északír Crusaders ellenfele az észt Levadia Tallinn lesz. Az oddsok ugyan kiegyenlítettek, de szerintünk a vendégek nyernek.

Kedden megkezdődnek a Bajnokok Ligája 2015/16-os szezonjának küzdelmei. Az első játéknapon örmény, san marinói, gibraltári, andorrai, északír és észt csapat lép pályára, melyből mi a Crusaders-Levadia Tallinn mérkőzést emelnénk ki annak furcsasága miatt.

Úgy tűnik ugyanis, hogy a hazai csapatnál nem reménykednek túlságosan abban, hogy eljutnak a milánói döntőig, edzőjük ugyanis nemes egyszerűséggel elment nyaralni ahelyett, hogy kedd este a magyar fanatikusok számára is ismerős Levadia Tallinn ellen vezesse csapatát. Mint arról fórumokon beszámoltak helyi futballszurkolók, ez nem egy kirívó eset, annyira nem érdekli őket ugyanis a nemzetközi kupa, hogy többen erre az időpontra időzítik nyaralásukat. A Crusaders európai porondon története során mindössze egyszer nyert párharcot, tavaly a litván Ekranast búcsúztatták kettős győzelemmel, de minden komolyabb ellenfél nagyon simán intézte el őket. Mint arról a csapatkapitány, Colin Coates beszámolt a Tallinn a párharc esélyesei, ők ugyanis mindössze egy hete vannak edzésben, ráadásul több fontos játékosuk is hiányozni fog.

Nem lehet viszont kondicionális problémája a Levadia Tallinn csapatának, hiszen az észt bajnokság javában zajlik. A Tallinn 16 forduló elteltével mindössze egy vereséget számlálva vezeti is a ligát a Flora előtt. A zöld-fehér csapatot pedig mi is jól ismerhetjük, hiszen 2009-ben és 2010-ben is játszottak a Debrecen ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és bizony mindkét alkalommal komoly kihívást jelentett a Lokinak a legyőzésük. Talán ez a Levadia már egy fokkal gyengébb, mint az akkori, 2011-ben például luxemburgi csapat ellen estek ki, tavaly a Sparta Pragua sima 8-assal intézte el őket, míg mondjuk fénykorukban még a Twentét és a Wisla Krakkót is kiverték a nemzetközi kupából.

Habár az oddsok igencsak a hazaiak irányába indultak el, hiszen a különböző fogadóirodáknál bőven 2 alól indult a Tallinn oddsa, most pedig már egálra adják a két csapatot, mi a vendégek sikerére tippelnénk inkább a fentebb leírt több ok miatt.

Ha érdekel, mik profi tippmestereink tippjei a mai Bajnokok Ligája-találkozókra, látogass el a Logibet-re, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.
Crusaders-Levadia Tallinn
A     oddsai
Crusaders Döntetlen Levadia Tallinn
2.50 3.25 2.50
[1994857] 2015-06-30 20:45:00 Crusaders - Levadia Tallinnx;
2015-06-30;42