Wimbledon

Tsonga és Radwanska is korán elhasalhat

Az angol nyílt teniszbajnokság keddi játéknapján ismét górcső alá vettünk három női és férfi mérkőzést.

ATP Wimbledon, keddi játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Jo-Wilfried Tsonga (13) 1.45 Gilles Müller 2.45 12:30
Thomaz Bellucci 7.00 Rafael Nadal (10) 1.04 14:00
Tomás Berdych (6) 1.08 Jérémy Chardy 5.50 17:30
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

A kétszeres elődöntős Jo-Wilfried Tsongának idén nincs szerencséje a sérülésekkel, hiszen volt problémája a karjával, most pedig egy hasizomsérülés nehezítette a felkészülését Wimbledonra. Párizs óta gyötri ez a sérülés, egyetlen füves pályás meccset sem tudott így játszani, ráadásul Gilles Müller személyében egy igen kellemetlen ellenfelet kapott a főtáblán. A rutinos luxembourgi viszont egy hertongenbosch-i elődöntővel és egy queen's-i negyeddöntővel melegített, szóval kiváló eredményeket szállított az elmúlt hetekben. Nem véletlen, hogy Müller továbbjutására csak valamivel több, mint kétszeres pénzt fizetnek. Ebben is van azonban érték, hiszen az sem biztos, hogy Tsonga végigjátssza a meccset, így akár egy feladással is nyerhetünk.

Kiváló derbinek ígérkezik a kétszeres bajnok Rafael Nadal és a brazil Thomaz Bellucci összecsapása. Utóbbi finoman szólva sem egy füves specialista, ugyanakkor ideig-óráig képes ezen a borításon is nagyszerű teniszt nyújtani. Azt nehéz elképzelni, hogy három szettet fogjon a spanyol ellen, a mérkőzés elején azonban pariban lehet Nadallal. Pont, mint három éve, amikor szintén az első körben futottak össze, akkor Rafa 7-6, 6-3, 6-2-ra győzött. Ezen kívül kétszer meccseltek még a Roland Garroson, illetve idén Rióban is összefutottak, a brazilnak azonban egyszer sem sikerült szettet fognia. Ezek fényében az under irányába érdemes elindulni, a TippmixPro oddamesterei 31,5-nél húzták meg a határt, ebbe még egy szoros szett is belefér.

A hatodik kiemelt Tomás Berdych egy korábbi junior wimbledoni bajnokkal, Jérémy Chardyval találkozik az első körben. A francia éppen tíz éve nyert a fiataloknál, viszont a profiknál azóta sem sikerült Londonban igazán nagyot alkotnia. Ettől függetlenül egy veszélyes ellenfél, pláne a nyitókörben. Nem számít rossz adogatónak Chardy, így ha tudja tartani a lépést és a rövidítésekben jól koncentrál, akár még meglepetés is születhet. Berdych hiába játszott öt éve döntőt, azóta kevés jó teljesítményt láthattunk tőle az All England Clubban.

WTA Wimbledon, keddi játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Carina Witthöft 6.50 Angelique Kerber (10) 1.05 12:30
Agnieszka Radwanska (13) 1.08 Lucie Hradecká 5.50 14:30
Bacsinszky Tímea (15) 1.35 Julia Görges 2.80 18:30
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

A kora délutáni derbik közül kiválónak ígérkezik a német házirangadó, a fiatal Carina Witthöft és az egykori elődöntős Angelique Kerber összecsapása. A mérkőzés egyértelmű favoritja a 10. kiemelt Kerber, aki kiváló formába lendült az elmúlt hetekben, viszont Witthöft van annyira ügyes teniszező, hogy a mérkőzés elején komolyabb csatára kényszerítse a rutinosabb honfitársát. 

A lengyel Agnieszka Radwanska komoly mélyrepülésben az idei szezonban, az Australian Openen még csak-csak ment neki a játék, Párizsban azonban már az első körben kiesett. Bár Wimbledon közelebb áll a szívéhez, könnyen lehet, hogy Londontól is hamar el kell búcsúznia, ellenfele ugyanis az a Lucie Hradecká lesz, akiben mindig benne van a meglepetés. Nem a legideálisabb matchup Radwanska számára, hiszen a cseh lány sokkal komoly ütőerővel és adogatással bír, kérdés, hogy milyen lábbal kel fel, hiszen ritkán szokta a legjobbját hozni. 

A keddi játéknap egyik legjobb mérkőzése a 15. kiemelt Bacsinszky Tímea és a német Julia Görges összecsapása lehet. A magyar felmenőkkel rendelkező svájci lány igen stabilan hozza a jó eredményeket, Párizsban az elődöntőjével pedig megmutatta, hogy már a Grand Slameken is benne van a nagy dobás. All-rounder játékosról révén szó füvön is megállja a helyét, ugyanakkor most nem lesz könnyű dolga, hiszen Görges hozzá hasonlóan egy kiváló képességű teniszező. 

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.