Tenisz

Djokovics egyike minden idők öt legjobb játékosának - John McEnroe

  • hatharom.com

Az amerikai legenda az egekbe magasztalta a vasárnap harmadik wimbledoni címét begyűjtő világelső Novak Djokovicsot.

A szerb világelső a múlt héten megvédte címét Wimbldeonban, összességében a kilencedik Grand Slam-győzelmét könyvelhette és ezzel olyan legendákat utasított maga mögé, mint Ivan Lendl, Jimmy Connors és Andre Agassi.

"Az én listámon Djokovics határozottan ott van minden idők öt legjobb játékosa között" - mondta az egykori világelső John McEnroe a BBC-nek. "Rod Laver, Pete Sampras, Roger Federer és Rafael Nadal után Novak következik."

"Novak nem rendelkezik annyi Grand Slam-győzelemmel, mint az említett srácok, de úgy vélem ez gyors ütemben fog változni" - nyilatkozta az amerikai, aki pályafutása során hét major címet szerzett. 

Federer a 17 győzelmével messze van, Nadal 14 sikere ugyanakkora elérhető távolságban van, és McEnroe szerint a szerb világelső be is éri majd a spanyol riválisát. 

"Djokovics most kezd a csúcsra érni, egyre erősebb és erősebb" - mondta McEnroe. "Ha egészséges tud maradni, akkor hosszú évekig dominálhatja a mezőnyt"

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.

"Nole" idén már megnyerte az Australian Opent és Wimbledont is, a Roland Garroson pedig döntőzött. Egyértelmű favoritnak számít az augusztus 31-én kezdődő US Openen is, ahol 2011-ben sikerült diadalmaskodnia, azt leszámítva pedig további négyszer járt a fináléban.

Ki nyeri a 2015-ös US Open férfi egyes versenyét? - a    szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 2.20
Andy Murray 4.95
Roger Federer 7.25
Rafael Nadal 10.50
Stan Wawrinka 12.50
Kei Nisikori 15.00
Marin Cilic 21.00