Bajnokok Ligája

Az albán Skenderbeu még a Videoton butaságát is felülmúlta

A balkáni csapat vezetősége valószínűleg nem tudta, hogy Írország nem egyenlő Észak-Írországgal.

Múlt héten rendesen vertük a fejünket a falba, amikor a Videoton együttesénél Braniszlav Danilovics, Filip Pajovics és Mirko Ivanovszki adminisztrációs problémák miatt nem kapott idejében vízumot, így nem utazhatott el Walesbe a The New Saints elleni mérkőzésre. Nos, az albán Skenderbeu vezetősége sikeresen felülmúlta a székesfehérváriak inkompetenciáját.

Történt ugyanis, hogy a Crusaders elleni Bajnokok Ligája-visszavágóra a csapat nem az Egyesült Királyságba kért vízumot, amelynek része Észak-Írország, ahová tartozik a Crusaders is, hanem szimplán Írországba, amely viszont nem tagja az Egyesült Királyságnak. Így a tervezett program helyett hétfő kora reggel még be kellett iktatnia egy megállót a csapatnak Párizsban, hogy elintézzék az északír vízumokat.

Habár valószínűleg ez a hatalmas malőr nem veszélyezteti a visszavágó megrendezését, szélsőséges esetben még akár az is kilátásban volt, hogy nem tudják lejátszani a belfasti mérkőzést, az UEFA pedig a Crusadersnek ítéli 3-0-val a meccset, ami az északírek továbbjutását jelentette volna (az első meccsen 4-1-re nyert a Korce).

A nagyon furcsa történet ellenére is esélyese az albán gárda a visszavágónak, hiszen egyrészt sokkal jobb csapat, mint a Crusaders, másrészt a hazaiaknál fontos hiányzók lesznek, köztük a házi gólkirály, Paul Heatley.

Crusaders-Skenderbeu
   
1 X 2
3.10 3.35 2.05
[1994898] 2015-07-21 20:45:00 Crusaders - Skenderbeux;