Felkészülés

Sterling a Roma ellen debütál a Manchester Cityben

Manuel Pellegrini, a Manchester City trénere elárulta: Sterling pályára lép majd a Farkasok ellen.

Első rangos felkészülési mérkőzésére készül a Manchester City együttese. Pellegrini fiai már túl vannak két győztes találkozón, de sem a Melbourne Heart, sem a Toronto FC nem egy kategória az olasz AS Romával. A nívós összecsapás mellett Raheem Sterling játékára is érdemes figyelni majd, hiszen a 49 millió fontért szerződtetett támadó először lép pályára új csapatában.

"Raheem még csak néhány napja dolgozik velünk, de kapni fog néhány percet. Fontos, hogy kipróbáljuk, legalább néhány minutum erejéig. Úgy vélem, egy igen fiatal játékosról van szó, tele ambíciókkal - ez pedig nekem is nagyon fontos." - nyilatkozta Pellegrini, aki hangot adott bosszúságának is, amiért csapata nem edzhet az MCG-stadionban, mivel ott alkalmatlanok a körülmények. "Igen, nem örülök neki, hogy ennyit kell utazzunk, hogy normálisan tudjunk edzeni. Ugyanakkor a sztárcsapatok számára szinte kötelező nyáron eljönni Ausztráliába, Kínába vagy az Egyesült Államokba".

Roma-Manchester City
   
1 X 2
2.90 3.25 2.10

Ami a Romát illeti, ők is harmadik felkészülési mérkőzésükre készülnek. A Real Madrid elleni 0-0-t megelőzően az NB II-es Gyirmót jelentett leküzdhetetlen akadályt Tottiéknak. Hogy Rudi Garcia csapata ezúttal melyik arcát mutatja, azt nehéz megjósolni.

A két gárda az előző szezonban találkozott már egymással, akkor a Bajnokok Ligája E-csoportjában Manchesterben 1-1-re végeztek, míg a továbbjutásról döntő utolsó körben a City 2-0-ra tudott nyerni az Olimpicóban.

Várhatóan sok cserével fog operálni mindkét szakvezető, így nem valószínű, hogy túl sok gól esik. A legtöbb brit fogadóiroda 2 feletti szorzót ad arra, hogy maximum kétszer zördülnek meg a hálók, amiben lehet érték.

A várható kezdőcsapatok
Manchester City (4-4-1-1): Hart; Maffeo, Kompany, Humphreys, Clichy; Fernando, Toure, Barker, Navas; Nasri; Dzeko
Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Yanga-Mbiwa, Castan, Cole; Ucan, De Rossi, Nainggolan; Falque, Totti, Gervinho
[1961398] 2015-07-21 12:00:00 Roma - Manchester Cityx;