Tipp

Troicki Stuttgart után Washingtonban is legyőzheti Groth-ot

  • Cesc18

A washingtoni tenisztorna szerdai játéknapján a Sam Groth-Viktor Troicki meccsből húznánk hasznot.

Sam Groth-Viktor Troicki
Hatharom-tipp: Troicki
TippmixPro @ 1.40
Tipperősség: 5/10

A washingtoni ATP 500-as tenisztorna első fordulója elég sok meglepetést hozott, konkrétan minden második találkozón borult a papírforma. A legjobb 32 között nem várható ilyen arányú underdog siker, hiszen becsatlakoznak a kiemelt játékosok. Többek között a kilencedik helyen rangsorolt Viktor Troicki is, akit sok szakértő 2008 után ismét a fináléba vár.

A szerb játékos pályafutása egyik legjobb szezonját futja, különösen jól ment neki a játék füvön, ahol Stuttgartban döntőzött, Queen's-ben elődöntőzött, míg Wimbledonban a legjobb 16-ig jutott. Ezekkel a jó eredményekkel a világranglistán is előrelépett, 2011 után ismét a top 20-ban találjuk a nevét. A júliusi Davis Kupa óta nem láthattuk őt játszani, ám az elmúlt héten már kőkeményen készült az amerikai gyorspályás szezonra. Időnként nem is akárki, a világelső Novak Djokovics volt az edzőpartnere. Nagy reményekkel érkezett Washingtonba, ahol nyolc éve karrierje első ATP-döntőjét játszotta.

Az ausztrál Sam Grothnak nincsenek ilyen szép emlékei az amerikai fővárosról. Tavaly és tavalyelőtt is főtáblára jutott, ám mindössze egy meccset tudott fogni. Az az egy győzelem most is összejött neki, igaz, vért kellett izzadnia a salakspecialista Thomaz Bellucci ellen. Nem lehet azt mondani, hogy túlságosan meggyőző játékkal rukkolt volna elő, bár az is igaz, hogy nagyjából ez volt várható tőle, hiszen az elmúlt hetekben sem brillírozott. Bogotában és Atlantában is korában búcsúzott, pedig a veterán Radek Stepanek és a ciprusi Markosz Bagdatisz sem számít jelenleg verhetetlen ellenfélnek...

A két játékos utolsó öt meccse
Groth ellenfelei Helyszín Eredmény Troicki ellenfelei Helyszín Eredmény
Bellucci Washington 7:6, 4:6, 6:3 Delbonis Davis Kupa 6:2, 6:2, 4:6, 4:6, 2:6
Bagdatisz Atlanta 5:7, 6:3, 3:6 Pospisil Wimbledon 6:4, 7:6, 4:6, 3:6, 3:6
Tiafoe Atlanta 7:6, 6:4 Brown Wimbledon 6:4, 7:6, 4:6, 6:3
Stepanek Bogotá 4:6, 0:6 Bedene Wimbledon 6:4, 3:6, 6:2, 6:4
Pella Bogotá 7:5, 4:6, 7:5 Nedovyesov Wimbledon 6:1, 6:4, 3:6, 6:3

Groth egyetlen fegyvere az adogatása, de az utóbbi időben, azért ez nem egyszer cserbenhagyta. Fogadóként nem sok vizet fog zavarni, a salakos brazil szervagémjére komoly nyomást tudott helyezni, Troicki adogatása viszont más kategória. A szerb a füves szezonban pazarul szervált, a mezőny egyik legjobbja volt e tekintetben. Találkoztak füvön, méghozzá Stuttgartban, ahol Groth az első szettben még tartani tudta a lépést, utána viszont átgázolt rajta a belgrádi. Most is valami hasonló forgatókönyv várható.

Groth és Troicki egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Stuttgart Troicki 7:6, 6:1
További tenisz-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-re, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!