Davis Kupa

Murray vezérletével döntőbe juthatnak a britek

Szeptember 18 és 20 között kerülnek megrendezésre a Davis Kupa küzdelmei. A legnagyobb figyelmet természetesen a Világcsoport két elődöntője kapja, melyben Nagy-Britannia Ausztráliával, Belgium pedig Argentínával csap össze.

Az elmúlt években meghatározó nemzetek nem fordítottak idén nagy hangsúlyt a Davis Kupára, így fordulhatott elő, hogy a szezon előtt négy outsidernek számító csapat jutott be a legjobb négy közé. Nagy-Britannia 1936-ban, Ausztrália pedig 2003-ban nyert legutóbb, míg a másik elődöntő két részvevőjének, Belgiumnak és Argentínának soha nem jött össze a győzelem, előbbi nemzet ráadásul 1904 óta nem járt a döntőben. 

Keretek
Nagy-Britannia Ausztrália
Andy Murray Bernard Tomic
Daniel Evans Samuel Groth
Jamie Murray Thanasi Kokkinakis
Dominic Inglot Lleyton Hewitt

Wally Masurnek nem volt egyszerű dolga a csapat összeállításánál, hiszen Nick Kyrgios és Bernard Tomic sem viselkedett megfelelően az elmúlt hónapokban. Utóbbi ezért júliusban ki is maradt a csapatból, most viszont újra számít rá az ausztrál kapitány, a kezelhetetlen Kyrgiost viszont kirakta a négyfős keretből. A briteknél annyi változás történt, hogy James Ward helyett Daniel Evans kap lehetőséget. Nagy jelentősége ennek nincs, hiszen minden a sztárjátékosukon, Andy Murrayn múlik. 

Glasgow-ban kerül megrendezésre ez a párharc, tehát Murraynek abszolút hazai pálya lesz, ahol nehéz elképzelni, hogy bármelyik meccsét is elveszítse. A döntő így a páros lesz, ahol előzetesen testvére, Jamie és Inglot áll ki a Groth-Hewitt kettős ellen, de valószínűleg végül a két Murray fog küzdeni, ahogyan tették azt Franciaország ellen is. Egyértelműen a szigetországiaknak áll a zászló, bravúr lenne az aussie továbbjutás.

Nagy-Britannia-Ausztrália
Hatharom-tipp: Nagy-Britannia jut tovább
TippmixPro @ 1.40

A belga-argentin párharc sokkal izgalmasabbnak ígérkezik, itt nagyobb jelentősége van, hogy miként sakkoznak a játékosokkal az edzők. 

Keretek
Belgium Argentína
David Goffin Leonardo Mayer
Steve Darcis Federico Delbonis
Ruben Bemelmans Diego Schwartzman
Kimmer Coppejans Carlos Berlocq

A belgáknál egyértelműen a világranglista-15. David Goffin a húzónév. Ő az egyedüli top 30-as teniszező a két csapatban, de ettől függetlenül nem garantált, hogy megnyeri mindkét meccsét. Mellette sem Steve Darcis sem pedig Ruben Bemelmans nem képvisel igazán erős szintet. A vendég csapatnál négy azonos képességű játékost találunk, kemény pályán viszont Mayer a legjobb közülük, tőle várják a legtöbbet. A páros meccsen bajban lehetnek a belgák, nincs ugyanis náluk igazán jó páros játékos. Az érték inkább a dél-amerikaiak továbbjutásában van, de az első nap után okosabbak leszünk. 

Ki jut tovább?
Belgium Argentína
TippmixPro @ 1.40 TippmixPro @ 2.55

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Magyarország Szófiában Bulgáriával csap össze. A bolgárok legnagyobb sztárja, Grigor Dimitrov nem vállalta a szereplést, így a mieinknek jó esélyük van a győzelemre, hiszen a hazaiak keretében nincs top 300-on belüli játékos. A tét egyébként nem kicsi, a nyertes csapat feljut az I-es csoportba. 

Tenisz-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!