NB I

Sorozatban második bajnokiját nyerheti a Vidi

  • hatharom.com

Az Újpest után ismét egy lila-fehér csapatot, a Békéscsabát győzheti le az elmúlt évad bajnoka, a Videoton.

A Videotonnak nem okozhat gondot a Békéscsaba legyőzése. - Fotó: vidi.hu

Ha a tabellára pillantunk, akkor a Békéscsaba-Videoton találkozó kiesési rangadónak is minősülhetne, azonban ha jobban beleássuk magunkat a dolgokba, akkor kiderül, hogy ég és föld a különbség a felek között, és gyakorlatilag csak az a kérdés, hogy a székesfehérváriak hány találattal nyerik meg a szombati meccset.

Mindez annak köszönhető, hogy a lila-fehérek egyszerűen nem ütik meg az élvonal szintjét, ezt jól mutatja, hogy a csapat hátulról vezeti a tabellát. Továbbá a Kórház utcai stadion már egyáltalán nem oroszlánbarlang, mint évekkel korábban, a viharsarkiak az eddigi öt hazai találkozójuk alatt mindössze egy pontot (!) tudtak megszerezni. Ez pedig egy újonctól igen gyenge produkció, hiszen a friss feljutónak az otthoni meccsein kellene jól teljesítenie ahhoz, hogy elérje célját, vagyis kiharcolja a bennmaradást. Ami szintén nem a békéscsabaiak mellett szól a hétvégi meccs előtt, az nem más, mint a gárda szerdai Magyar Kupa csatája. Ahol igaz, hogy kivívta a továbbjutást a Mezőkövesd otthonában az Előre, azonban Zoran Szpisljak fiai hosszabbításra kényszerültek, avagy szűk 72 órával a bajnoki találkozó előtt bő 120 percet játszottak, vagyis a szokásosnál is fáradtabbak lesznek a lila-fehér futballisták.

[2005823] 2015-09-26 18:00:00 Békéscsaba - Videotonx;

Ami a Videotont illeti, az előző évad bajnoka az elmúlt heti, Újpest elleni találkozón már-már korábbi önmagát idézte, hiszen agilisan, magabiztosan, s nem mellékesen gólra törően futballoztak a székesfehérvári játékosok. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a piros-kékek könnyedén, 3-0-ra múlták felül budapesti riválisukat.

A hétvégén pedig sorozatban második győzelmét szerezheti meg Pető Tamás gárdája a bajnokságban - amire egyébiránt még nem volt példa idén -, hiszen, ahogy fentebb is említettük a Békéscsaba nem üti meg az élvonal szintjét. Mindezek után a Vidinek kötelező behúznia a győzelmet a Viharsarokban, főleg azért, mert a csapatnak az európai kupaszereplés a célja, s több kötelező sikert egyszerűen már nem baltázhat el a gárda. Egyébként is, szerencsés esetben két pontra is megközelítheti a dobogó legalsó fokát, ami ugye Európa Liga selejtezőt ér a szezon végén.

Összességében úgy véljük, hogy a formába lendült, lényegesen nagyobb játékerővel rendelkező Videoton minden nehézség nélkül, még idegenben is könnyedén legyőzi a Békéscsabát.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Békéscsaba Döntetlen Videoton
4.00 3.45 1.85