Férfi kézilabda BL

Magyarországon a BL-címvédő Barcelona

Nagy nap lesz a vasárnapi a MOL-Pick Szeged számára, hiszen a Tisza-partra látogat a Bajnokok Ligája címvédője.

Újabb bravúrra készülnek Szegeden / ehfcl.com

Alaposan belehúzott a Szeged csapata a BL-ben, hiszen a lengyel Kielce és a macedón Vardar Szkopje után a címvédő Barcelona a következő ellenfél. Juan Carlos Pastor legénysége az első két fordulóban tisztesen helytállt, a Kielcét hazai pályán egy góllal le is győzte, míg múlt héten Szkopjében ugyan kikapott négy találattal, ám a játék képe alapján többi is lehetett volna abban a találkozóban.

A szegedi alakulatnak tehát van miből építkeznie a Barcelona ellen, ráadásul ezúttal is számolhat a közönség támogatására, hiszen - természetesen -  telt hát és forró hangulat fogadja majd a csapatokat. Jó hír a hazaiak számára, hogy a Szkopjében megsérülő Jonas Kallman felépült, így tudja vállalni a játékot a spanyol óriás ellen. "Ott leszek, játszom, minden rendben! A Barcelona elleni BL-meccsen mindenkinek 110 százalékot kell nyújtania, akkor esélyesek vagyunk a győzelem megszerzésére. Jó alap lehet a Kielce elleni játék, illetve a Vardar elleni első félidő. Telt ház lesz, így a szurkolóink félelmetes hangulatot teremtenek, ami erőt ad nekünk" - nyilatkozta a svéd szélső, akinek rutinjára óriási szüksége lesz a szegedieknek.

Fogadás a végeredményre    
Szeged Döntetlen Barcelona
3.90 10.50 1.30

A Barcelona a tavalyi évben a döntőben a Veszprémet legyőzve szerezte meg a BL-serleget, ám a nyáron eladta Nikola Karabaticot és elköszönt Siarhei Rutenkától. Ugyan a francia helyére szerződtették Filip Jichát, ám a cseh klasszis hosszú sérüléséből tér vissza és a csapatba való beillesztése is időt vesz még igénybe. A Barcelona továbbra is a világ legerősebb keretének egyikével rendelkezik, így nem kérdés, hogy esélyesként léphet pályára Szegeden is.

"Egy Barcelona elleni mérkőzés még a Bajnokok Ligája-meccseink közül is kiemelkedik, olyan jól csengő név az övék, amelyre mindig kíváncsiak az emberek, ráadásul most még ők a címvédők is." - fogalmazott Balogh Zsolt.  "Óriási meccs lesz, amely előtt nem szükséges külön motiválni minket, elég ránézni az ellenfélre, az ott játszó nevekre. Az idei eredményeik alapján egyébként nincsenek csúcsformában, így lehet esélyünk, nyerni szeretnénk hazai pályán! Nikola Karabatic távozását nem heverték ki, ő olyan szintet képvisel, akit egész egyszerűen lehetetlen pótolni. Támadásban és védekezésben is világklasszis, így Párizsba igazolásával meggyengültek a katalánok. Igen ám, de még így, Karabatic nélkül is azt mondom, hogy a keretük erőssége miatt a világ összes csapata ellen esélyesként lép pályára a Barcelona." - mondta a pickhandball.hu-nak a szegediek magyar válogatott átlövője.

H2H
24.11.12 BL Barcelona Szeged 33 - 24
18.11.12 BL Szeged Barcelona 28 - 33

Jichának kell pótolnia Karabaticot / fcbarcelona.es

A két csapat utoljára három évvel ezelőtt, a csoportkörben találkozott egymással, akkor a katalánok mindkét találkozót simán megnyerték. A gránátvörös-kékek idén azonban nem annyira meggyőzőek - még! -, hiszen az első körben alulmaradtak a RN-Löwen otthonában, majd hazai pályán csupán két góllal verték a svéd bajnok Kristianstad gárdáját, holott a hendikep határ 8-10 gólon mozgott.

Éppen ezért vélik úgy Szeged, hogy lehet esély a meglepetésre. A Szeged a tavalyi szezonban olyan csapatok tudott megverni hazai pályán, mint a Kiel vagy a Löwen, idén meg ugye már megszerezte a Kielce skalpját is. Pastor mester taktikai felkészültségét aligha kell kiemelni, a szlovén Dejan Bombac a kezei alatt igazi világklasszissá nőtte ki magát. Habár a Barcelona egyértelmű favoritja a vasárnapi meccsnek, a Szegedben megvan a kellő potenciál ahhoz, hogy ki-ki meccsre kényszerítse a katalán sztáralakulatot, így kíváncsian várjuk milyen eredményt hoz majd a találkozó.

Szeged - Barcelona
hatharom.com-tipp: Szeged +6,5
TippmixPro@1.25
MOL-Pick Szeged - Barcelona
Bajnokok Ligája, B-csoport, 3. forduló
Szeged, vasárnap 17.00
Vezeti: Ivan Cacador (POR) Eurico Nicolau (POR)
Tv: Sport 1, EHF Tv
Bajnokok Ligája, B-csoport
    M GY D V GK P
1. Rhein-Neckar 3 2 1 0 84:71 5
2. Vardar 2 2 0 0 57:48 4
3. Kielce Vive 3 1 1 1 92:86 3
4. Kristianstad 2 1 0 1 65:60 2
5. Barcelona 2 1 0 1 55:54 2
6. Szeged 2 1 0 1 54:57 2
7. Montpellier 2 0 0 2 48:60 0
8. Kolding 2 0 0 2 44:63 0