Tipp

Suljovic levadászhatja Whitlock skalpját is

  • Cesc18

A darts World grand Prix szerdai játéknapján a Mensur Soljovic-Simon Whitlock meccsből húznánk hasznot.

Mensur Suljovic-Simon Whitlock
Hatharom-tipp: Suljovic nyer
TippmixPro @ 1.95
Eddig éri meg: 1.90
Tipperősség: 4/10

Elképesztő csillaghullást hozott az első három játéknap, az egyik nagy meglepetést éppen főhősünk, Mensur Suljovic okozta, aki a torna kétszeres bajnokát, James Wade-et ütötte ki. Pazar játékot láthattunk a sógorok klasszisától, amivel sikerült megzavarnia a hatodik kiemelt angol játékost. Az elején egyértelműen Wade-nek állt a zászló, borzasztó magas színvonalon kezdett, ám a második játszma közepén két 180 is kevés volt a szigetországinak, hogy megnyerje a leget, ez pedig döntőnek bizonyult. Suljovic egyre jobban játszott, Wade pedig nem tudta tartani a tempót. Az osztrák a fontos nyilaknál sem remegett meg, pedig időnként komoly nyomás volt rajta. A folytatásban az egykor szebb napot is megélt Simon Whitlock lesz az ellenfele.

Az ausztrál Varázsló csupán egy leget bukott a nyitófordulóban, viszont ez nem feltétlenül az ő érdeme volt, ellenfele, Andrew Gilding ugyanis az egyik legpocsékabb teljesítményt nyújtotta. Az átlaga nem érte el a 80-at, a beszállókat 26, míg a kiszállókat 12,5%-ban hozta. Whitlock sem brillírozott egyébként, főleg a legek lezárásánál szenvedett, de a 85.65-ös átlagától sem dobunk egy hátast...

Tény, hogy az ausztrál a nagyobb név a szakmában - korábban top 10-es volt és világbajnoki döntőt is játszott -, de az utóbbi szűk két évben csúnyán elveszítette a vonalat. Suljovic viszont tipikusan az az outsider játékos, aki, ha jó napot fog ki, akkor képes legyőzni a legnagyobb neveket. Hosszútávon nem tudja felvenni a versenyt a legjobb PDC-sekkel, de egy-egy tornán képes kiemelkedőt nyújtani. Az idei éve egyébként már eddig is nagyszerű volt, hiszen pályafutása során először a UK Openen és a World Matchplayen is eljutott a legjobb nyolcig. 

A bukmékerek a név miatt Whitlockot hozták ki favoritnak, de az első körös teljesítményük alapján az osztrák az esélyesebb. Látszik rajta, hogy nagyon felkészült erre a tornára, a WGP sajátossága, hogy duplával kell beszállni és ő ezt Wade ellen 55%-ban hozta. Szinte mindenki 20-ra, 18-ra vagy 16-ra dob, ő viszont 14-re. Brutálisan begyakorolhatta, hiszen nem nagyon tudott erre a szektorra hibázni. Néhány éve egy nagy skalp után nem biztos, hogy bizalmat szavaztunk volna neki, idén viszont többször is megmutatta, hogy már nem egy meccses játékos, képes átmenteni a jó formáját egyik napról a másikra.