EURO 2016

Így juthatunk ki az Eb-re!

Hajrá, Spanyolország, hajrá, Feröer-szigetek - rúgjatok ki minket az Európa-bajnokságra!

Csütörtökön este egy igazán küzdelmes mérkőzésen legyőztük Feröer-szigeteket, így hatalmasat léptünk a Franciaországban rendezendő, jövő évi Európa-bajnokság felé. De lássuk, mi kell ahhoz, hogy ezen a bizonyos kapun át is lépjünk, ne csak bekukucskáljunk!

157976

Egyenes ági továbbjutás

Sajnos a románok kései egyenlítése a finnek ellen (1-1) csütörtökön rosszul jött nekünk igencsak. Így amennyiben keleti szomszédaink nyernek Feröer-szigeteken, mi semmiképpen sem léphetünk fel a második helyre, de mivel a harmadik hely már megvan, Bernd Storck csapata egyértelműen győzelemre kell játsszon Pireuszban, vesztenivaló ugyanis nincs. Láthattuk azonban, hogy Feröer-szigetek egyáltalán nem egy erőtlen kiscsapat, rendesen megráncigálták Dzsudzsákék bajszát is. Románia habár egyedüliként veretlen még a selejtezősorozatban, finoman szólva sem nyújtanak megbízható teljesítményt. Egy görögországi győzelem és egy feröeri pontszerzés álomszerű lenne.

Legjobb harmadik helyezett

Itt is egyértelmű a kép: Ukrajna vagy mi. Habár pontszámban még a 12 pontos Lengyelország beelőzhetne minket, mivel az írek éppen a csoportmásodik, szintén 12 pontos lengyelekkel játszanak az utolsó körben, az itteni csapat semmiképpen sem lesz 15 pontos. Ukrajna legjobb csoportharmadik helyéhez az kell, hogy nyerjenek Macedóniában (utolsó helyen tartva ezzel őket), valamint hazai pályán legyőzzék az akkor már tét nélkül futballozó spanyolokat. Ne vegyünk azért mérget, hogy a hispánok megszakadnak majd az életükért játszó ukránok ellen.

Pótselejtező 

Mint írtuk, a harmadik hely már megvan, de reméljük, egy jó ideig nem látjuk a fiúkat a Groupama Arénában tétmeccsen, ebben az esetben ugyanis nem kell pótselejteznünk. Az egyelőre még soktényezős képlet, hogy vajon kiemeltek leszünk-e, ha "szétlövésre" kerül sor, de a lehetséges ellenfeleink között találjuk Izraelt, Svédországot, Dániát/Albániát vagy éppen Szlovéniát.


Folytatás tehát vasárnap este 6 órakor, ám addig is péntek estére hajrá Macedónia!

[1667513] 2015-10-11 18:00:00 Görögország - Magyarországx;