EURO 2016

Olaszosan tálalt bosszú a horvátoknak?

Amennyiben meg akarja leckéztetni Olaszország a balhés horvátokat, Norvégia ellen megtehetik.

A H-csoport utolsó fordulója kifejezetten érdekesnek ígérkezik, hiszen Horvátország Máltára látogat, míg Norvégia Olaszországban vizitál. Amennyiben nem nyernek a skandinávok, alighanem ugrott a biztos Eb-részvétel, hiszen a horvátok aligha fognak hibázni a nyeretlen Málta otthonában. Az előjelek azt mutatják, akár a Squadra Azzurra is segédkezhet aktuális ellenfelének.

   
  1 X 2
Olaszország-Norvégia 1.87 3.25 4.20

Merthogy nem szabad elfelejteni, az egy évvel ezelőtt lejátszott Olaszország-Horvátország összecsapás nem volt éppen balhémentes, a vendégszurkolók ugyanis előbb a nézőtéren, majd pedig Milánó utcáin is balhéztak. A botránynak végül zárt kapu és pénzbüntetés lett a jutalma. A nézők nélkül lejátszott Horvátország-Olaszország találkozó sem múlt el botrány nélkül, néhány horvát ugyanis a Poljud Stadion gyepére horogkeresztet festett fel, amely láthatóvá is vált a mérkőzés idején. Az újbóli büntetés ezután már pontlevonás volt - ami nélkül egyébként nem lett volna esélye a magyar válogatottnak a legjobb csoportharmadik pozíciójába odaérni. Mindazonáltal Antonio Conte, az olaszok szakvezetője szerint butaság lenne leadott meccsről beszélni: "Tiszteljük annyira az ellenfelet, hogy mindent beleadunk Rómában, jó meccset szeretnénk játszani".

Várható kezdőcsapatok
Olaszország: Buffon - De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Darmian - Candreva, Parolo, Verratti - El Shaarawy - Pellé, Éder
Norvégia: Jarstein - Elabdellaoui, Nordveit, Forren, Aleesami - Skelbred, Johansen, Henriksen, Tettey, Berget - Söderlund

Az előzetes tervek szerint Conte a Pellé-Éder csatárduóval fog kiállni, a középpályáról egyedül Andrea Pirlo hiányozhat a fontosabb emberek közül. A norvégoknál nincsenek sérültek, eltiltottak, így Per-Mathias Hogmo a legjobb csapatát küldheti a pályára.

Norvégiában Olaszország 2-0-ra tudott nyerni, ugyanakkor idegenben a Vikingek négy mérkőzésből hármat megnyertek, mindössze Horvátországban kapituláltak. Nem vagyunk benne biztosak, hogy az olaszok valóban bosszút forralnak, mindenesetre az odds folyamatosan növekszik a hazai győzelemre.

hatharom.com-tipp: Döntetlen vagy Norvégia
TippmixPro @1.83
157986
[1667577] 2015-10-13 20:45:00 Olaszország - Norvégiax;