Női kézilabda

Görbicz és az ászok a fedélzeten, pénteken főpróba

November 24-én a magyar női válogatott megkezdi felkészülését a december 5-20. között Dániában sorra kerülő világbajnokságra. Németh András szövetségi kapitány 19 fősre szűkítette keretét, az utazó keretet viszont csak november 26-én hirdeti ki a szakmai stáb. Pénteken "főpróba" jön a játékosoknak.

Görbicz Anita is bekerült a 19 fős keretbe / Fotó: keziszovetseg.hu

Németh András 19 fős keretében minden ászunk helyett kapott, így Görbicz Anita, Szucsánszki Zita, Tomori Zsuzsanna, Zácsik Szandra és Kovacsics Anikó is ott lehet a vb-n, némi meglepetésre azonban nincs benne a három kapus között a Ferencvárosban az utóbbi időszakban parádézó Szikora Melinda.

A magyar női válogatott 19 fős kerete
Kapusok: BÍRÓ Blanka (Ipress Center Vác), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Mezőnyjátékosok: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), ERDŐSI Ildikó (Siófok KC), GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KORSÓS Dorina (Győri Audi ETO), KOVACSICZ Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO), MAYER Szabina (Fehérvár KC), PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO), TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA)
Szövetségi kapitány: NÉMETH András
Edző: KÖSTNER Vilmos
Csapatmenedzser: PÁLINGER Katalin

A magyar női kézicsapat a vb-n az A-csoportban Dánia, Montenegró, Japán, Tunézia és Szerbia ellen mérkőzik meg, pénteken azonban a vb-ről lecsúszó Ukrajna ellen vív majd felkészülési találkozót. A mérkőzés helyszíne a fővárosi Elek Gyula Aréna lesz, így alighanem telt hát és kiváló hangulat előtt melegíthetnek a lányok a világbajnokságra.

A bukmékereknél természetesen már fogadhatunk a vb aranyérmesére is, és bizony a szakik nem sok esélyt adnak a mieinknek, hiszen Görbicz és társai az oddsalapú erőrangsorban csak a nyolcadik helyen állnak, a magyar csapat vb-elsősége ennek megfelelően 16-szoros pénzt fizet jelenleg.

Ki nyeri a női kézilabda vb-t?    
Norvégia 3.25 Svédország 12.00
Dánia 3.80 Franciaország 12.25
Montenegró 8.75 Spanyolország 13.25
Brazília 10.25 MAGYARORSZÁG 16.00
Magyarország - Ukrajna
Felkészülési mérkőzés
2015. november 27., péntek, 16.ó, Budapest, Elek Gyula Aréna