Premier League

Mire megy a listavezető otthonában a United?

  • hatharom.com

A Premier League hétvégi rangadóján az éllovas Leicester a második helyezett Manchester Unitedet fogadja szombaton.

Mire megy a United a listavezető otthonában?

Nagyjából jönnek az eredmények a Manchester Unitednek, hiszen a Premier League-ben második helyen tanyázik a csapat, míg a Bajnokok Ligájában továbbjutást érő pozícióban áll. Azonban a mutatott játék bőven hagy kívánni valót maga után a Vörös Ördögöknél.

A múlt heti, Watford elleni idegenbeli bajnoki találkozóját hatalmas mázlival, egy 90. perces öngóllal nyerte meg Louis van Gaal együttese, hétközben viszont gól nélküli döntetlenre volt képes a manchesteri csapat hazai pályán a PSV Eindhoven ellenében. A hollandok ráadásul úgy mentek át a United védelmén, mint kés a vajon, a támadójátéka pedig a nullával volt egyenlő a bordó-feketéknek.

Gödörben van tehát a vendégcsapat, és van Gaal ismét temérdek játékosára nem számíthat a hétvégi rangadó előtt, hiszen Luke Shaw, Antonio Valencia, Michael Carrick, Marcos Rojo, Phil Jones és Ander Herrera is maródi. Főleg védekezésért felelős játékosok nézik majd a lelátóról a találkozót, a védelem balszélén pedig ismét a támadószellemű Ashley Young kaphat szerepet. Elöl pedig nagy valószínűséggel kimarad a nyári sztárigazolás, Memphis Depay és helyette Jesse Lingard kezdhet, aki a PSV elleni hét méterről nem találta el a kaput.

[1988843] 2015-11-28 18:30:00 Leicester - Manchester Unitedx

Ami a hazaiakat illeti, a Leicester hatalmas meglepetésre vezeti a Premier League-et 13 fordulót követően, de ha a kulisszák mögé pillantunk, akkor rájöhetünk a turpisságra. Egyrészt a Rókáknak nagyon szerencsés volt eddig a sorsolásuk, másrészt gyakorlatilag csak a kötelező mérkőzéseket hozták, hiszen a komolyabb csapatok ellen nem tudnak felmutatni igazán jó eredményt. Claudio Ranieri együttese a Tottenham ellen 1-1-es, a Southampton ellen 2-2-es döntetlenre volt képes, míg az Arsenaltól 5-2-re kapott ki hazai pályán. Persze úgy tartják, hogy a kötelezőket mindig a legnehezebb behúzni, de vélhetően az év végére helyére kerül a City, hiszen az őszi szezon utolsó hat találkozóján megmérkőzik a Manchester Uniteddel, a Chelsea-vel, az Evertonnal, a Liverpoolal de még a Manchester Cityvel is.

A szombaton egyedül Matthew Jones marad ki a hazaiaktól, aki még pályára sem lépett az idei szezonban a Leicester színeiben a Premier League-ben, avagy Ranieri a lehető legjobb csapatát küldheti pályára a forduló rangadóján. Ott lesz tehát a kezdőben góllövőlista vezetője, Jamie Vardy, aki az elmúlt hétvégén állította be Ruud van Nistelrooy rekordját, avagy egymást követő 10 PL-mérkőzésen talált be. A meccs külön pikantériája tehát, hogy Vardy az abszolút rekordot éppen a Vörös Ördögök - Nistelrooy a Manchester United játékosaként érte el ezt a csúcsot - ellen állíthatja be.

A Leicester támadófocija miatt jó és gólgazdag mérkőzésre van kilátás, ahol bármilyen eredmény benne van a pakliban. Véleményünk szerint a mindkét csapat szerez gólt típusú fogadási opcióban van a legnagyobb érték, köszönhetően a hazaiak adok-kapok taktikájának, illetve annak, hogy a tavalyi szezonban mindkét meccsen mindkét fél betalált.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.70 1.90
[1988843] 2015-11-28 18:30:00 Leicester - Manchester Unitedx;