Bajnokok Ligája

Álompárosítások a legjobb 16 között

Szenzációs összecsapások várnak ránk a legjobb 16 között, a Real, a Chelsea, a Bayern és a Barca is nehezet húzott.

Hálát adhatunk Giorgio Marchettinek és Javier Zanettinek, a nyolcaddöntőben ugyanis egészen kiemelkedő mérkőzések várnak ránk a Bajnokok Ligájában. Amikor az első párt, a Gent-Wolfsburgot kisorsolták, már lehetett sejteni, hogy a nagyok nem kerülik el egymást és ez szerencsénkre így is lett. A legérdekesebb összecsapásnak talán a Juventus-Bayern München és a PSG-Chelsea tűnik, de azért a Roma-Real Madrid és az Arsenal-Barcelona se semmi.

Juventus-Bayern München: Legutóbb 2013-ban, a negyeddöntőben találkoztak, akkor a Bayern kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel jutott tovább.

Roma-Real Madrid: Idén már megmérkőztek egyszer, akkor barátságos tornán a Roma büntetőkkel bizonyult jobbnak, de érdekesség, hogy az utolsó három tétmeccsüket egyaránt az olaszok nyerték és 2008-ban éppen az olaszok ütötték ki a spanyol gárdát a BL azonos szakaszában.

PSG-Chelsea: Sokáig nem kell visszamennünk az időben, az előző szezon nyolcaddöntőiben a PSG hosszabbítás után bizonyult jobbnak a Chelsea-nél, a Champions Cupon nyáron viszont az angolok nyertek büntetőkkel.

Arsenal-Barcelona: A 2006-os döntő megismétlése, melyen kiállították Jens Lehmannt. 2011-ben találkoztak, szintén a nyolcaddöntőben, akkor a katalánok mentek tovább 4-3-as összesítéssel, majd végül a döntőt is megnyerték.

Dinamo Kijev-Manchester City: Az Európa Ligában 2011-ben találkoztak legutóbb, akkor az ukránok meglepetésre kiütötték a Cityt.

PSV-Atlético Madrid: 2008-ban kettős győzelmet aratott a BL D-csoportjában az Atlético.

Benfica-Zenit: A csoportkört remek teljesítménnyel abszolváló oroszok tavaly oda-vissza verték a portugálokat, ám 2012-ben, szintén a nyolcaddöntőben a luzitánok bizonyultak jobbnak.

Gent-Wolfsburg: A két gárda az elmúlt években nem találkozott egymással semmilyen sorozatban.

A legjobb 16 párosításai
Gent-Wolfsburg
Roma-Real Madrid
PSG-Chelsea
Arsenal-Barcelona
Juventus-Bayern München
PSV-Atlético Madrid
Benfica-Zenit
Dinamo Kijev-Manchester City
2016-02-16;42