Manchester City

Messi, Touré, Bajnokok Ligája? - hat dolog, ami megváltozik Guardiolával

A spanyol mester érkezésével gyökeres változások kezdődhetnek a Manchester City együttesénél.

Hétfőn délután hivatalossá vált, a Bayern München trénere, Pep Guardiola veszi át a Manchester City irányítását. A spanyol mesterre igencsak jellemző, hogy elképzeléseit, taktikáját mindenhova viszi magával, makacs módon ragaszkodik edzői hitvallásához. A brit Telegraph szerint új klubjánál is gyökeres változások következhetnek be.

1: Viszlát, Yaya!

Mint már korábban jeleztük, az elefántcsontparti játékos ügynöke szerint Guardiola érkezésével nem lesz maradása Tourénak a csapatnál. Edző és játékosa között már a Barcelonánál is puskaporos volt a levegő, ám Dimitri Seluk nyilatkozata után szinte biztosra vehetjük, az első, akitől megszabadul majd Pep, az Yaya lesz. A középpályás minden bizonnyal Milánó felé veheti az irányt, ahol kedvenc trénere és mentora, Roberto Mancini alapemberként számíthat rá az Internél.

A Guardiola-üzlet két fontos szereplője?

2: Munka, munka, munka

Pellegrini csapata remekül játszik, amikor náluk van a labda. A támadójátékuk párját ritkítja, ám a labda nélküli játékban változtatnia kell majd Guardiolának. Minden bizonnyal a spanyol lényegesen nagyobb hangsúlyt fektet majd a fizikai felkészítésre, letámadást alkalmaz majd az ellenfelekkel szemben és folyamatos nyomás alá helyezi a rivális csapat játékosait.

3: Kell egy védő!

A belső védelem finoman szólva is aggályos jelenleg a Manchester Citynél, hiszen Vincent Kompany sérüléssel bajlódik, Otamendi és Mangala pedig nem váltotta meg eddig a világot.  A City 23 kapott gólja nem tartozik a legrosszabb mutatók közé, ám még mindig van mit javulnia ebben a tekintetben a csapatnak, így Pep valószínűleg legalább egy belső hátvédet szeretne majd igazolni.

4: Lionel Messi?

Hatalmasat szólna, ha végül Lionel Messi Angliában kötne ki, márpedig ismerhetjük az argentin viszonyát mind Luis Enriquével, mind pedig Pep Guardiolával. Nem sok klub engedheti meg magának, hogy százmilliókat kifizessen egy játékosért, de a két évvel ezelőtti bajnoknál a nadrágszíjat sosem kellett meghúzni, így akár nyélbe is üthetik a bombaüzletet Pep érkezésével.

5: Bajnokok Ligája három éven belül

Hazája bajnokságát már dominálja, ám nemzetközi hadszíntéren nem sikerült eddig nagyot dobbantania a manchesteri gárdának. Egyértelmű tehát, ahogyan a Bayern Münchennél is, úgy új együttesénél is a BL-serleg lesz fókuszban.

6: Telt ház, növekvő érdeklődés

Pellegrini nem különösebben népszerű, nem is különösebben karizmatikus edző, sokkal kevesebb érzelmet és médiafigyelmet vált ki az emberekből, mint Pep Guardiola. A spanyol érkezésével ismételten megtelhetnek a lelátók, és nem érheti olyan szégyen Agüeróékat, mint az Everton elleni Ligakupa-elődöntőn, hogy körülbelül ötezer üres szék előtt indították útjára a labdát.

Melyik csapat nyeri a Premier League-et 2016/17-ben?
Manchester City 2.37
Chelsea 4.00
Arsenal 4.50
Manchester United 8.00
Liverpool 15.00
Tottenham 15.00
Leicester City 101.00